7 Dingen die heerlijk zijn aan je zwangerschap

08.01.2011 05:00

Ochtendmisselijkheid, een extreem goeie neus voor smerige geurtjes, opgezwollen voeten, maagzuur… Wat er níet leuk is aan zwanger zijn, weten we nu wel. Daarom maakte Julie een lijstje met 7 dingen die heerlijk zijn aan je zwangerschap (naast de baby dan hè!).

1. Minimaal 9 maanden niet ongesteld zijn
Vreemd genoeg stond ik hier pas bij stil toen ik een paar maanden na de bevalling wel weer geregeld ongesteld werd. (Natuurlijk worden die 9 maanden in één klap gecompenseerd door het bloedverlies na de bevalling. De eerste keer dat ik een kraamverband zag, dat ik dat het een grapje was. Little did I know…).

2. Altijd een gespreksonderwerp voor handen hebben
“Hoe lang moet je nog?”, “Weet je al wat het wordt”, soms werd ik er gek van, maar stiekem vond ik het ook wel heel fijn om een makkelijk gespreksonderwerp voor handen te hebben.

3. Langs een groepje bouwvakkers kunnen lopen zonder bang te hoeven zijn dat ze je naroepen
In de drukke winkelstraat waar ik woon wordt al jaren alles verbouwd. Soms zie ik er echt tegen op om langs een bouwplaats te lopen, omdat ik geen zin heb om weer nageroepen te worden. Zwanger zijn bleek hier de ultieme (tijdelijke) oplossing voor.

4. 9 Maanden geen kattenbakken hoeven schoonmaken
“Nee sorry, kan écht niet. Kan ik toxoplasnogwattes van krijgen, heel gevaarlijk voor de baby enzo. Ja schatje, ik weet het, ik vind het ook vervelend dat jij het nu steeds moet doen.” (Mhwuwhaha).

5. Zwangerschapsverlof
Een maand ‘vrij’ om te voor te bereiden op de komst van de baby (lees: series binge-watchen en uitslapen). Heerlijk! Ik keek vier seizoenen Downton Abbey, alle afleveringen van House of Cards en las elke ochtend – na het uitslapen natuurlijk – uitgebreid de kranten op een terrasje in de stad. Those were the days.

6. Cravings
Heel erg zin hebben om iets te eten en dat dan eten. Nog nooit smaakte mandarijntjes en sinaasappels zo goed als tijdens mijn zwangerschap.

7. Mensen zijn extra lief voor je
Ik kan iedereen aanraden om zo rond week 30 nog even op vakantie te gaan naar Italië, wat word je daar als zwangere vrouw in de watten gelegd! Ik hoefde niet door beveiligingspoortjes op het vliegveld of in musea, iedereen, oude nonnetjes incluis, vloog van hun plek als ik de bus binnenstapte (daar kunnen Nederlandse treinreizigers nog wat van leren) en toen ik de Zwitserse Garde lief aankeek en mijn buik flink vooruit stak, mocht ik zelfs een rij van 1000 man overslaan om de Sint Pieter te bekijken.

Lees ook: Wat je echt níet gaat missen van je zwangerschap.