8 Redenen waarom zwanger zijn in de zomer VRESELIJK is

26.06.2019 04:50
hittegolf

Zwanger zijn is sowieso al niet makkelijk, maar in de zomer slaat het helemaal nergens op.

1. Het. Is. Zo. Warm!

via GIPHY

Ken je die zomerdagen dat je de hele tijd aan het zweten bent, zelfs als je net uit de douche komt. Stel je nu eens voor dat je dat doormaakt met een bowlingbal aan je buik getapet. Klinkt oncomfortabel? Stel je dan nu eens voor dat je dit drie maanden achter elkaar doormaakt. Dan weet je een beetje hoe oncomfortabel zwanger zijn in de zomer is.

2. Je bent een wandelende, zweterige puinhoop

via GIPHY

Tietzweet? Check. Buikzweet? Check. Klotsende bilnaad? Dubbelcheck. Zwangere vrouwen zweten op plekken waar ze niet eens wisten dat ze konden zweten.

3. Alles stinkt.

via GIPHY

Als je zwanger bent ben je extra gevoelig voor geur, en dat is meestal niet prettig. Vooral niet in de zomer, als je iedereens zweet al van drie straten verderop kan ruiken. Laat staan alle vuilnisbakken, die heerlijk in de zon staan te marineren. En je buren, die zes keer per week saté barbecuen. Kortom: de zomer ruikt niet aangenaam als je zwanger bent.

4. Gehydrateerd blijven

via GIPHY

Als het warm is is het heel belangrijk om te zorgen dat je genoeg vocht binnenkrijgt, vooral als je zwanger bent. Dat betekent dus dat in plaats van elke tien minuten, je elke 30 seconden moet plassen. Superleuk (not).

5. Je moet goed opletten op wat je eet

via GIPHY

Je mag geen bepaalde kazen, sushi en rood vlees. Al het vlees wat je eet moet helemaal doorbakken zijn. Je kan niks eten wat te lang buiten de koelkast heeft gestaan uit angst voor de listeria bacterie. Barbecues zijn een stuk minder leuk als je bijna niks kan eten (en al helemaal niet kan drinken…)

6. Het is onmogelijk je comfortabel te voelen

via GIPHY

Hadden we al gezegd hoe warm het is? Simpelweg opstaan is al een hele operatie. En mensen verwachten nog steeds dat je dingen doet, dus je bent de hele dag bezweet en moe en alles schuurt. Wat een ellende…

7. Het is doodvermoeiend

via GIPHY

De warmte, het gebrek aan comfort, slaapgebrek en elke 30 seconden moeten plassen eisen hun tol. Zwanger zijn is al vermoeiend genoeg, maar in de zomer is het nog eens extra heftig. Bonuspunten als je al kinderen hebt, die om vijf uur ’s ochtends wakker worden en pas gaan slapen als het eindelijk donker is (om half drie ’s nachts).

8. Je mag niet drinken

via GIPHY

Zomer is het seizoen van cocktails, rosé en terrasjes. Maar niet als je zwanger bent. Braaf zit je aan de virgin cocktails of aan het spa rood. En als bonus mag je ook nog iedereen thuisbrengen die wel lekker kan slempen. Wat. een. feest.

bron: Scary Mommy 

LEES OOK: Hilarisch! Zo ziet je zomer eruit als je moeder bent