9 Tekenen dat het einde van je zwangerschap nu écht in zicht is

9 Tekenen dat het einde van je zwangerschap nu écht in zicht is
In het begin is het allemaal nog leuk en aardig, dat hele zwanger zijn. Maar als je uitgerekende datum nadert, dan wordt het toch een beetje anders. 9 Tekenen dat je er nu écht bijna bent. 

1. Je koopt yoghurt waarvan de houdbaarheidsdatum ná je uitgerekende datum valt

Een heel gek idee dat je waarschijnlijk eerder een baby mee naar huis zal nemen, dan een nieuw pak yoghurt.

2. Je angst voor de bevalling wordt compleet overschaduwd door de wens om NIET MEER ZWANGER TE ZIJN

Natuurlijk kan bevallen eng en spannend zijn, maar als je aan het einde van je zwangerschap komt, voel je je zó oncomfortabel dat je er letterlijk alles voor over hebt om maar niet meer zwanger te hoeven zijn. Zelfs een bevalling.

3. Niks past meer

Maar echt niks. Als je zelfs uit je zwangerschapsjeans begint te groeien, weet je dat er snel iets moet gaan gebeuren. Voordat je daadwerkelijk naar de Bever moet om een tent te kopen om te gaan dragen.

4. Alles is opgezwollen

Je gezicht, je handen, je voeten… Wanneer je eruit ziet alsof er net een paar kiezen zijn getrokken, je al je ringen al weken geleden hebt afgedaan en geen schoenen meer aankan, is het echt tijd dat die baby eruit komt.

5. Mensen blijven maar zeggen ‘dat je op springen staat’

Als zelfs wildvreemden dingen beginnen te zeggen als: ‘Zo, het kan elk moment gebeuren hè?’ en lichtelijk bezorgde blikken beginnen te werpen alsof je zo voor hun neus een baby gaat produceren, is dat wel een teken dat het nu echt niet lang meer kan duren.

6. Je begint te cocoonen als een beer voor zijn winterslaap

Geen kledingstuk blijft ongewassen, zelfs de plinten zijn gestofzuigd, de theedoeken zijn gestreken en alles is opgeruimd. Het enige wat rest is Netflix bingen, en wachten tot je die baby eruit mag duwen.

7. Je brengt je dagen haast slaapwandelend door

Je bent gewoon zo ontzettend moe. Zodra je gaat zitten, vallen je ogen dicht. Dutjes worden van levensbelang. Je lichaam probeert al die laatste beetjes slaap op te slaan, voordat de baby er is.

8. Je scheert elke dag je benen

Als die uitgerekende datum nadert, begin je plotseling te scheren en te smeren. Want ja, straks lig je daar op die tafel, in je blootje. En dan wil je er toch een beetje gezellig uitzien (ook voor de foto’s later). Nog even een extra pedicure ertegenaan, en je bent er helemaal klaar voor.

9. Je maakt geen plannen meer

Afspreken heeft geen zin, want bij alles denk je: ‘misschien lig ik dan wel te baren?’ Hoe dichter je je uitgerekende datum nadert, hoe leger je agenda wordt. En we beloven je. Als je een ding afspreekt, komt de baby exact op dat moment. Beloofd.

Bron: Babble

Lees ook: Zwanger zijn genieten? Negen maanden lang lichamelijk ongemak en zorgen zul je bedoelen

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Luister naar Vala in Volkskrants slaappodcast: ‘Mijn kinderen sliepen slecht, dus ik ook’

Vala heeft het al vaker gezegd, haar kinderen zijn geen fan van...
Lees verder