Aangrijpende post over miskraam gaat het hele internet rond

24.03.2019 04:55
Aangrijpende post over miskraam gaat het hele internet rond

Twee maanden na haar miskraam, besloot Emily Christine Fauver haar ervaring op te schrijven en te delen. De reden: ze voelde zich alleen. Dat ze dit (helaas) niet is, bleek toen de reacties maar bleven binnenstromen.

In haar Facebook post beschrijft Fauver hoe ze tijdens de acht weken echo al snel zag dat er iets niet goed was. Ze had verschillende acht weken echo’s voorbij zien komen op Social Media en wat ze nu zag, was anders. “Deze beelden waren anders dan de beelden die ik op Facebook had gezien van mijn vriendinnen, er was iets niet goed,” schrijft ze. “Ik zag niks, want mijn lichaam was slechts een paar uur verwijderd van een miskraam.”

Lees ook: Ode aan alle vrouwen die een miskraam kregen

Verwerkingsproces
Fauver wilde haar ervaring delen in de hoop dat het haar zou helpen in haar verwerkingsproces. Haar dokter had haar wel verteld dat ze niet alleen was, maar had haar niet kunnen voorbereiden op waar ze de weken na haar miskraam tegenaan zou lopen. “Ze vertelde me niet dat ik er weken aan zou worden blijven herinnerd omdat mijn lichaam die tijd nodig had om zich te herstellen. Ze vertelde me niet dat ik mijn man zou moeten zien huilen. Ze vertelde me niet hoe moeilijk het zou zijn om mijn moeder het nieuws te vertellen.”

Fauver schrijft verder dat ze niet wist dat miskramen zo vaak voorkwamen. Toch blijft het onderwerp vaak onbesproken. Tegen Huffington Post zegt ze hierover: “Vrouwen weten niet of mensen hun emotionele verbinding met iemand die ze nooit hebben ontmoet zullen begrijpen. Ze willen niet dat mensen zeggen dat het hun eigen schuld is, omdat ze bepaalde dingen wel of niet hebben gedaan.”

Door haar ervaring te delen, vond Fauver veel steun. Haar hoop is dat andere vrouwen die steun ook vinden. “Ik hoop dat vrouwen zich door mijn bericht minder alleen voelen,” schrijft ze. “En ik hoop dat dit bericht hun laat inzien dat er hoop is voor hun gebroken hart.”

Lees het hele bericht hier:

Lees ook: Als je een miskraam krijgt (en onverwacht toetreedt tot een geheim genootschap)

(Bron: Huffington Post. Beeld: Facebook)