10x De moeder die ik ben in mijn dromen versus de bittere werkelijkheid

23.04.2019 05:00
10x de moeder die ik ben in mijn dromen versus de bittere werkelijkheid

Hebben jullie dat nou ook? Dat je in je (dag)dromen een geweldige moeder bent, terwijl de werkelijkheid ietsje pietsje anders is? Nou ja, whatever. We doen ons best. Zullen we maar zeggen.

Lees ook: 17 Dingen die ideale moeders doen. En ik dus niet.

Voordat ik moeder werd, had ik een bepaald beeld hoe ik zou worden als moeder. Dacht ik dat mij sommige dingen echt nooooooiiiittt zouden overkomen (zoals in huispak over straat gaan) en dat ik alles op een rijtje zou hebben, qua moederschap. Zat ik er even naast! Dit zijn de dingen die ik in mijn dromen ben of was versus de realiteit.

 1. De moeder van mijn dromen: is na een paar weken weer op gewicht
  Want die heeft tijdens de zwangerschap keurig niets te veel gegeten. En zit er tijdens de kraamtijd bij om door een ringetje te halen. Bezit een halfjaar later een keurige sixpack à la Doutzen, voor op het strand. Dat ook nog.
  In werkelijkheid: moest ik een jaar lang elke dag zes kilometers lang zwoegen
  Méters heb ik gemaakt met de kinderwagen, niet normaal. Dat was toen de stappenteller nog helemaal niet en vogue was. Maar het was de enige manier om al die opgespaarde kaassoufle’s weer kwijt te raken.
 2. De moeder van mijn dromen: ziet er elke dag fantastisch uit
  Met lange, wapperende haren. Gave kleren, die keurig om die sixpack passen. En hakken eronder natuurlijk, want hé: we blijven wel hakken dragen, hè? Sexxyyyy as ass!!!
  Ik werkelijkheid: ga ik in mijn huispak naar de buurtsuper
  Liggen mijn hakken te verstoffen onder het bed, en krijg ik het net voor elkaar een halfuur na opstaan schoon te blijven vóór er een snotje/kotsje/smerig appelstroophandje op mijn broek/rok/jurk/schouder eindigt. Daar ga je dan, met je goeie gedrag
 3. De moeder van mijn dromen: heeft een topcarrière
  En loopt in een spierwit powerpak door een glanzende kantoortuin vol formica, waar zij een hele afdeling vertelt hoe het werkt, in deze wereld
  In werkelijkheid: tik ik in razende rotvaart stukkies
  In de tijden dat kinderen even naar de peuteropvang/kleuterschool zijn. In mijn huispak. Om vervolgens de rest van de dag met mijn kinderen door te brengen, wat echt supergezellig is, overigens.
 4. De moeder van mijn dromen: is ook nog eens heel erg zen en in de hippie stylo
  Loopt in een boho jurk en armen vol rinkelende armbanden rond, heel relaxed, iedereen liefdevol te vertellen dat alles wel goed komt. En schenkt nog eens een kopje chai bij
  In werkelijkheid
  Ren ik van hot naar her, nog steeds in dat huispak, van de peuters, naar die buurtsuper, naar het kinderfeestjes, en koken en ja drie wasjes tussendoor
 5. De moeder van mijn dromen: heeft veel zweterige geile seks met haar man
  En ligt, in een mooi setje, heel zwoel geparkeerd op bed. En mán, een vuurwerk dat dan losbarst als ze eenmaal al paaldansend en kronkelend haar sexy ding doet…
  In werkelijkheid
  Duik ik schuchter in Hema-onderbroek (ja sorry hoor, maar ze zitten gewoon zo lekker) onder de dekens en ben ik blij als ik manlief hoor snurken (…)
 6. De moeder van mijn dromen: heeft altijd een heerlijk schoon, fris en opgeruimd huisje
  Met van die gezellige kussentjes op de bank, en heel veel plantjes, als een stilleven van Pinterest of Instagram
  In werkelijkheid
  Liggen er overal afgekloven hompen Lego, vastgeplakt met appelsap en overgoten met een dozijn My Little Pony’s
 7. De moeder van mijn dromen: is belezen, op de hoogte, politiek geëngageerd
  En kan overal over meepraten, over Trump, het weer, dat laatste boek waar zo’n ophef over was
  In werkelijkheid
  Val ik in slaap tijdens het Achtuurjournaal, trek ik al dat leed in de wereld sowieso niet, dus steek ik liever mijn kop in het zand en vraag ik af en toe zo achteloos mogelijk: Die Trump, wie is dat nou eigenlijk?
 8. De moeder van mijn dromen: helpt regelmatig mee op school
  Is met liefde luizenmoeder, zorgt voor de plantjes, zamelt geld in voor de kaart van Jip, wier opa in de bossen van Kenia verdwaald is geraakt
  In werkelijkheid
  Vergeet ik standaard 2 euro voor het lievedingenpotje, ben ik trots op mezelf als ik de studiedagen correct in de agenda gezet en lees ik voor, één keer per jaar, een kwartiertje. Leuk toch?
 9. De moeder van mijn dromen; heeft genoeg tijd voor al d’r vriendinnen
  Viert het leven met etentjes en borrels. Is op de hoogte van alles, en zit tot laat in de kroeg, gewoon YOLO, je weet toch…
  In werkelijkheid
  Stuur ik 1600 appjes per week tussen de bedrijven door en blijf ik zo op de hoogte. Als ik afspreek lig ik er na één wijn standaard af, en ben ik alsnog op een zedelijk uur terug thuis.
 10. De moeder van mijn dromen
  Schreeuwt nooit tegen d’r kinderen, die zich altijd overal als engeltjes gedragen. Ze kan ze overal probleemloos mee naartoe nemen, ze zeggen u en amen en lopen er onberispelijk bij.
  In werkelijkheid
  blèren mijn bloedjes af en toe de boel bij elkaar, en sta ik tegen ze te blèren dat ze stil moeten zijn/netjes/keurig in de ganzenpas!

Maar ja. Wat zong Marco ook alweer? De meeste dromen zijn bedrog. En zo is het maar net. Zolang het niet klachtenformulieren regent hier, ben ik best tevreden. Wink, wink.

Lees ook: 31 Geweldige dingen van het ouderschap.

Nog meer lezen van Franke? Volg haar dan op Instagram