Dit experiment laat de magie van moedermelk zien

09.07.2019 04:50
Dit scheikundeproject laat de magie van moedermelk zien

Hoewel borstvoeding geven niet de enige manier is om je kind belangrijke voedingstoffen binnen te laten krijgen, heeft moedermelk wel een aantal hele goede eigenschappen. Zo beschermt het je baby tegen virussen en bacteriën. Dat dit echt zo is, blijkt uit dit wel heel bijzondere experiment dat het hele internet over gaat.

Lees ook: Fuck die borstvoedingsfoto’s! Want nou weten we het wel.

Vicky Greene, een eerstejaarsstudent Biosciences uit Engeland, deelde op Facebook een foto waarop Petrischaaltjes te zien zijn die zijn gevuld met de bacterie M. Luteus. Aan ieder schaaltje voegde Greene een schijfje met moedermelk toe. De moedermelk die ze toevoegde kwam van twee vrouwen met kinderen van verschillende leeftijden (de ene moeder geeft borstvoeding aan een kind van 15 maanden oud, de andere moeder aan een kind van 3 jaar oud).

Bacteriën werden tegengehouden
Wat er vervolgens in de schaaltjes gebeurde, is verbluffend. Dankzij de eiwitten in de melk werden de bacteriën tegengehouden. Het resultaat: rondom de schijfjes met moedermelk, in het midden van de schaaltjes, zijn geen bacteriën meer te zien. Dat een vrouw al langere tijd borstvoeding geeft, bleek deze bijna magische werking van de moedermelk niet te veranderen.

Fascinerend om dit zo in beeld te zien!

Lees ook: Borstvoeding versus flesvoeding: zoek de verschillen

(Bron: Babble, beeld: Vicky Greene via Facebook)