Dit zijn de geheimen voor een vakantie zonder stress als moeder

24.05.2023 08:09

De vakantie is weer in zicht, en als moeder weet je maar al te goed dat het geen rozentuin is. Want voor wie is het nu eigenlijk vakantie? Juist, alleen voor de kinderen. Terwijl zij smullen van hun vrije tijd, ben jij druk in de weer om alles in goede banen te leiden. Maar dat gaan we dit jaar even anders doen, en wat is een betere manier om dat te doen dan met je vakantiegeld? Dus, laten we eens kijken naar hoe we de vakantie draaglijker kunnen maken voor… JOU!

1. Een ontspannende spa-dag

Weg met die kinderhandjes die aan je trekken en de langspeelplaat die ‘mama, mama’ heet. Boek een dagje spa waar je kunt genieten van hemelse massages en gezichtsbehandelingen terwijl je wegdroomt van een wereld zonder stoorzenders. Laat de stress van het moederschap achter je en dompel je onder in de stilte en misschien wel in dromenland.

2. Een solo-uitje

Stel je voor: geen eindeloze vragen, geen gevechten om de afstandsbediening en vooral geen ‘Ik verveel me, mam!’ Geef jezelf een ticket naar vrijheid en ga er alleen op uit voor een nachtje of weekendje weg. Je gaat natuurlijk niet helemaal alleen, want je favoriete seksspeeltje mag je deze nacht(en) vergezellen. Je zult jezelf nog lang afvragen waarom je dit niet eerder hebt gedaan.

3. Maak tijd voor jouw hobby’s

Het is tijd om jezelf te bevrijden van het alleen-maar-voor-andere-zorgen-syndroom. Investeer je vakantiegeld in een hobby waar je stiekem altijd al van gedroomd hebt. Transformeer jezelf van een alledaagse moeder in een schildergenie, een heupschuddende Beyoncé of een meesterchef die de keuken regeert en je gezin met gastronomische meesterwerken versteld doet staan. Terwijl je kinderen in de woonkamer rondstuiteren als ongeleide projectielen, verlies jij jezelf in je nieuwe (of oude) passie.

4. Een boeken- of tijdschriftabonnement

Zet je schrap, mama! Het is tijd om jezelf te verliezen in een andere dimensie tijdens de vakantie. Leg die stapel boeken of luisterboeken – waar je al maanden naar smacht – binnen handbereik en laat je kinderen met open mond achter terwijl je als een literaire ninja op de bank of in je tuin verdwijnt. Ze zullen je verbijsterd aankijken terwijl jij je verliest in de pagina’s, terwijl zij zich afvragen waar hun entertainment in vredesnaam is gebleven!

5. Een avondje uit met vriendinnen

Verzamel je troepen, oftewel je beste vriendinnen, en ga naar een restaurant waar je altijd al hebt willen eten. Laat je verwennen met goddelijke gerechten en verhef het glas op jullie vriendschap. Lach, klets en dans als een stel ontaarde moeders zonder je zorgen te maken over wie er een luier moet verschonen of een speen moet zoeken. Dit is jouw ultieme kans om te genieten van een avondje uit met je vriendinnen, die stiekem net zo moe zijn als jij. Enne niet nadenken over de kater de volgende dag.

6. Ruil je moederkloffie in voor frisse outfits

Wie moet er op vakantie? Jij niet. Trakteer jezelf met je vakantiegeld op een make-over. Duik in het online winkelwalhalla en vul je winkelmandje met de meest verbluffende kleding en accessoires waarmee je je zelfvertrouwen een flinke boost geeft. Ontdek nieuwe stijlen, experimenteer met gewaagde looks en maak je klaar om te schitteren op het schoolplein. Vergeet die oude kleren, verwelkom de frisse stijl van je nieuwe garderobe. Word de ultieme mode-icoon waar elke moeder jaloers op zal zijn!

7. Een weekendje weg met je partner

Ontsnap aan de kinderchaos en ga samen met je partner in een weekendje weg! Regel een betrouwbare oppas of laat de kinderen achter bij familie, zodat jullie ein-de-lijk dat romantische uitje kunnen boeken en er weer even aan herinnerd worden wat quality time samen ook alweer was. Dus blijf lekker het hele weekend in jullie hotelkamer, ontspan en laat je verrassen door lekker eten.