10 Handige dingen die moeders kunnen (en vaders niet)

21.06.2019 05:00

Heus, we zouden niet zonder mannen kunnen, maar kunnen ze zich deze talenten niet eens eigen maken? 10 handige dingen die moeders kunnen – en de meeste vaders niet.

Lees ook: De 10 sleutels tot gelukkig moederschap.

  1. Iets mee naar boven nemen wat op de trap ligt om mee naar boven te worden genomen. Mannen stappen daar gewoon overheen. Of ze zeggen: “Er ligt iets op de trap.”
  2. Zich nuttig maken in het weekend terwijl de ander onder de douche staan. Moeders kunnen in de tijd dat hun partner staat te douchen bijvoorbeeld: de tafel afruimen, de afwas doen, een kind zindelijk krijgen, de luiertas inpakken, stofzuigen, kinderschoenen aantrekken, nog eens kinderschoenen aantrekken, nóg eens kinderschoenen aantrekken (want: peuter in da house), boterhammen smeren om mee te nemen, een boodschappenlijstje maken, een cake bakken én ondertussen met de kinderen spelen. Mannen kunnen in de tijd dat hun vrouw onder de douche staat: met de kinderen spelen. Of een filmpje aanzetten voor de kinderen en zelf iets op hun telefoon doen.
  3. De vakantiekoffers inpakken. Ooit een man ontmoet die de koffers inpakt voor het hele gezin? Meld u zich in de reacties a.u.b., want we willen er graag álles over horen.
  4. Cadeautjes meenemen voor de crècheleidster of de juf. Omdat het Dag van de Leidster is. Of van de Juf. Of omdat er iemand weggaat. Of een baby heeft gekregen. Welke man heeft ooit zijn vrouw daaraan helpen herinneren? Wij zijn al blij als hij onze trouwdag niet vergeet.
  5. Aan andere dingen denken. Zoals: dat de kat nog ontvlooid moet worden, de kaart nog gepost, de vaccinaties nog gehaald, oma nog gebeld, de was nog uit de machine gehaald, de werkgever nog gemaild, de oppas nog geregeld, de vakantie nog geboekt, de stofzuigerzakken nog gekocht, de spenen nog uitgekookt, de geiser nog gecheckt. Ik heb vrouwen gezien die een to-do-lijst hebben ter grootte van een tafellaken. Zijn er eigenlijk mannen met dit soort to-do-lijsten? Ik zou ze graag eens ontmoeten. De mijne zegt meestal: dat kan morgen toch ook?
  6. Twee maaltijden tegelijk koken. Eentje voor de kinderen en eentje voor de volwassenen. Of babyhapjes pureren terwijl je óók nog gehakt staat te braden. Moet je bij een man niet bij aankomen. Je mag ze meestal al niet storen als ze thee staan te zetten.
  7. De baby horen. Ook als er twee verdiepingen tussen zitten en er nergens een babyfoon aanstaat.
  8. Thuiswerken terwijl er kinderen rondlopen. Niemand kan dat eigenlijk, maar vrouwen dóén het.
  9. Telefoneren met kinderen op de achtergrond. Of zeg maar gerust: op de voorgrond. Omdat er nú iets geregeld moet worden. Al dan niet met het achtergrondgeluid van een paar misthoorns.
  10. Gewoon doordraaien terwijl ze ziek zijn. Moeders worden wel ziek, maar ze negeren het meestal. Geen tijd voor. Ik zeg even niks over mannen, want dan wordt het flauw. Jullie weten allemaal allang hoe dat zit.

Lees ook: Idiote dingen die mannen zeggen tijdens de bevalling.