Jeroen (39): “Ik wil een gezinsleven”

26.03.2014 09:29
man zoekt vrouw

Mannen zijn over het algemeen geen praatgrage wezens. Toch willen we ontzettend graag weten wat ze denken. Daarom de rubriek Man Vertelt. Renske interviewt af en toe mannen over wat ze nu écht beweegt als het gaat over relaties en gezinnen. Dit keer is aan het woord: Jeroen, 39, architect, single.

Jeroen: “Ik ben het zat om altijd maar het vijfde wiel aan de wagen te zijn. Degene die uit medelijden wordt uitgenodigd om mee te gaan op skivakantie of om Oud en Nieuw mee te vieren. Ik wil een vrouw, ik wil kinderen; ik wil een gezinsleven. Hoe het komt dat ik op mijn negenendertigste nog steeds alleen ben is mij een raadsel. Ik denk dat het toeval is.”

Het bleef stil
“Vijf jaar geleden eindigde mijn laatste relatie na een jaar of zes en ik verwachtte dat er vrij snel weer een leuke vrouw ten tonele zou verschijnen. Maar nee. Het bleef stil. Ondertussen zijn al mijn vrienden getrouwd en hebben ze ook allemaal één of meer kinderen. Ik weet dat een gezinsleven echt niet altijd leuk is, maar ik kan je vertellen: alleen zijn is dat absoluut niet. Als ik thuiskom is er niemand die op me wacht, ik schuif een kant-en-klare maaltijd in de magnetron en eet die op voor de tv. In het weekend ga ik nog wel eens uit, maar dat wordt eigenlijk steeds minder, omdat mijn vrienden het aantrekkelijker vinden om met hun lief op de bank te hangen dan kansloos met mij in een kroeg te staan.”

Dvd’tje kijken
“Ach, ik snap het ook wel. Waarschijnlijk zou ik precies hetzelfde doen als ik in hun situatie zat. Er lijkt me niks fijner om samen met mijn vrouw onder een dekentje op de bank te kruipen en een dvd-tje te kijken, terwijl we net de kinderen in hun bedjes hebben gestopt. Maar goed, dat zeg ik natuurlijk allemaal niet hardop, want dat klinkt ontzettend soft. Al moet er wel iets gaan veranderen. Misschien moet ik me toch maar eens inschrijven op zo’n datingsite.”

 

Foto: niet Jeroen zelf maar van Thinkstock….