Mannen eisen 8 maart op: “Het is een perfecte datum voor mannendag!”

08.03.2015 10:35
mannendag

Mannen eisen 8 maart op als Mannendag. Ze vinden het onrechtvaardig dat ze wel steeds meer doen aan de kinderen en het huishouden, en toch geen eigen dag hebben. “Vrouwen zijn lang genoeg verwend geweest. Nu zijn wij aan de beurt.”

Van onze nieuwsredactie – Vandaag is het Vrouwendag. Maar in Europa gaan mannen vandaag massaal de straat op om deze datum op te eisen. Mannen vinden dat ze al een paar prima hun best doen, aldus de woordvoerder in Birmingham. “Ik heb laatst een dagje vrij genomen om op de kinderen te passen. Kon madam een dagje naar de sauna. Verder kook ik zeker eens in de week en ik ben sinds de kinderen er zijn niet één keer vergeten de vuilnis buiten te zetten. Zo. Nou jij weer!”

De mannen eisen nu een eigen dag op. Op 19 november is het officieel mannendag, maar daarvoor is veel minder aandacht dan voor Vrouwendag.  “Wij pikken het niet langer om in de winter de straat op te moeten. 8 maart is een perfecte datum voor mannendag. Het is geen winter meer en ook geen lente. Precies goed voor een dag waarop veel mannen de straat op moeten gaan!”

En Vrouwendag dan? “Ik vind dat er de laatste jaren veel is bereikt. Vrouwen werken, ze laten een deel van de zorg aan ons over en ze gaan massaal naar van die wellness toestanden. Dat lijkt me een prima teken dat de emancipatie voltooid is. Zij mogen 19 november hebben, maar voor 8 maart zijn wij nu aan de beurt.”

Nog meer curieuze nieuwtjes lezen? Lees ook waarom Vanessa haar baby naar een kostschool stuurde of het verhaal van Shanti, die in haar achtertuin wilde bevallen.

Foto: iStock