Annemieke wil hoogzwanger 2400 km reizen. Dat vindt de verloskundige geen goed plan

23.06.2022 18:00

Annemiekes moeder stond hoogzwanger op de surfplank, dus als Annemieke hoogzwanger wil reizen van Spanje naar Nederland, zou dat toch geen probleem moeten zijn? Helaas ziet de verloskundige het eh… anders. 

LEES OOK: Annemieke is van plan haar baby te trainen als een puppy: zit af, blijf en koekje

“Dus we vliegen maandag weer terug, komen voor de 20-weken echo ook nog even op en neer gevlogen en rijden dan zo rond week 36-en-half met de auto naar Nederland. Dan het kind geboren laten worden en daarna weer terug naar Spanje. Handig hè?” De verloskundige kijkt me aan alsof ik zojuist gezegd heb dat ik een heel Viking voetbalteam wil baren in een uurtje.

“Weet je dat het kind ook eerder geboren kan worden?” vraagt ze. Ja, natuurlijk weet ik dat. Ik ben niet dom en heb inmiddels legio babymagazines doorgespit. Maar die mogelijkheid past gewoonweg niet in de planning. Om vooruit te werken voor ons project, heb ik mijn tijd in Spanje hard nodig. Aangezien ik in Nederland wil bevallen, mag de baby niet eerder dan week 37 komen. Want voor die tijd heb ik m’n werk nog niet af. Discussie gesloten.

“Ah,” zegt de verloskundige. “En denk je dat dat handig is, met 36 weken 2400 km autorijden?” Hallo hé, ik ben zwanger, niet ziek. Mijn moeder ging op vakantie naar het buitenland een week voordat ze uitgerekend was van mij (de hele buurt sprak er schande van). Een dag voordat mijn oudste broer geboren werd, stond ze met haar dikke buik op een surfplank (het hele strand sprak er schande van). En een paar uur voordat de jongste eruit kwam, ging ze op de fiets boodschappen doen, met mij achterop en m’n broer voor in het kinderzitje (dit was een paar jaar later. Niemand sprak er schande van. Dat dachten ze alleen).

Je ziet, met dit voorbeeld kan ik onmogelijk zoiets als ‘36 weken zwanger zijn’ in de weg laten staan van een autoritje door Zuid-Europa. Wat zou m’n moeder wel niet denken? Sterker nog, ze zou er schande van spreken.

We plannen de 20-weken-echo in, gaat dat lukken?  “Nee, dan kan ik niet, dan ben ik met m’n moeder paardrijden. We gaan een week lang op Arabische hengsten door de woestijn in Marokko trekken. Leuk hè?” De verloskundige lacht krampachtig en ziet wat bleekjes. Ze zou toch niet ziek worden?!?

Annemieke*(33) kreeg de schrik van haar leven toen er zomaar twee streepjes op die test stonden. Met haar vriend K. (die blij is met het onverwachte nieuws)  en hond Dribbel (die naar alle kinderen onder de 10 gromt) woont ze in Spanje.