Deze villa’s liggen op een van de mooiste plekjes van Kreta (bountystrand!)

18.10.2016 14:37

Kreta staat alom bekend als feesteiland. Maar Kreta (en zelfs het massale Chersonissos) heeft veel meer te bieden! Het is namelijk een uitermate kindvriendelijk eiland én het is er prachtig.

Aan de noordkust van Kreta ligt het stadje Sitia. En ondanks dat het toch echt een stad is, voelt het meer als een dorp aan. Een dorpje wat van alle gemakken voorzien is, maar waar nog steeds een intieme sfeer heerst. Geen grote betonnen gebouwen en drukke wegen, maar liefelijke huisjes, smalle straten, vriendelijke bewoners en gezellige terrasjes. Sitia heeft écht voor ieder wat wils, of je nou een cultuurliefhebber, wijnliefhebber of een liefhebber bent van gezelligheid. Er is een leuke boulevard met smakelijke restaurants en tavernes, waar je heerlijk culinair kunt eten. Maar waar je ook met je peuter uitstekend terecht kunt. Want het eten in Griekenland bestaat echt niet alleen maar uit souvlaki en moussaka. Gyros bijvoorbeeld, zal er bijvoorbeeld prima in gaan. Maar ook patat en pizza staan op de meeste menukaarten.

boulevard

Ook heeft Sitia een lekker zandstrand, die rustig afloopt en waar je kinderen dus prima kunnen spelen. Maar het strandje wint geen schoonheidsprijzen. Jazeker, de zee is heerlijk azuurblauw en het zand is behoorlijk wit en op de achtergrond spot je zelfs wat palmbomen (waar zeuren we eigenlijk over?). Maar Kreta heeft véél mooiere stranden. In Vaï bijvoorbeeld, een stukje rijden maar zeker de moeite waard.

strandStrand Sitia en Vaï

Villas Delight
Uiteraard zijn we weer opzoek gegaan
naar het mooiste en leukste verblijf, die natuurlijk ook kindvriendelijk is. De villas van Villas Delight zijn gelegen tegen een heuvel en hebben een sprookjesachtig uitzicht over olijfbomen en een groot deel van de regio. Alle eisen op onze checklist zijn afgevinkt: kindvriendelijk, zwembad, rust, lekker ontbijt ennnn kindvriendelijk! Alle villa’s bestaan uit twee verdiepingen, hebben een eigen keuken met eethoek, woonkamer, een of meerdere slaapkamers en een balkon én terras met zitje. Meevaller; bij de kamerprijs zit een auto inbegrepen! Zo kan je nog meer unieke plekjes op Kreta ontdekken.

Als je ’s morgens wakker wordt kun je zonder zorgen de terrasdeuren opengooien, want de (afgezette) tuin is helemaal van jou. En verrassing: het zwembad ook! De meeste villa’s hebben een privézwembad, maar niet allemaal, wel opletten dus. Meteen vanuit bed dus dikke pret voor je kinderen. En jij? Jij neemt lekker plaats op een bedje met een boek, terwijl je rustig wakker wordt en geniet van je ontbijt (en toch ook wel een klein oogje in het zeil houdt) en af en toe een croissantje aan je kroost toewerpt.

Kijk hier voor meer informatie.

tuin

badkamer  kamer  zwembad

logo_eliza

Me-to-We & Eliza was here
Dit is een samenwerking tussen Me-to-We & Eliza was here, specialist in leuke en kleinschalige vakantieadressen. Wij hebben speciaal voor jullie hun leukste adressen geselecteerd om met kinderen naartoe te gaan. De prijzen van Eliza was here zijn inclusief huurauto!