Dit zijn de 9 verrassingen over de Zomer Efteling die je ECHT wilt weten

21.06.2015 13:56
efteling

Barbara mocht dit weekeinde de nieuwe 12-persoons huizen van de Efteling testen. Door er eens drie dagen te blijven, veranderde haar beeld van het park totaal. Dit zijn de verrassingen die ze er aantrof – en die deze zomer nog zullen blijven!.

Rarara: waar was ik dit weekend? Ja duh – ik heb het al in de kop weggegeven, ik was naar de Efteling, maar kijk nou eens even naar deze foto’s:

PicMonkey Collage

Ziet er toch helemaal top uit, dit? Want ja, mijn favoriete tijdsbesteding is het niet, naar een attractiepark gaan. Maar in dit weekend had ik echt zin: het Midzomernacht evenement van de Efteling ervaren met de twee leukste moeders uit de klas, hun kinderen én de nieuwe 12-persoons Boshoeve in vakantiepark Bosrijk testen!

Het was echt een geweldig, en heel rijk weekeinde, ik kan niet anders zeggen. Op vrijdag meteen uit school reden we weg, we hadden de volgepakte auto’s voorgereden. Het halve schoolplein stond met zúlke ogen te kijken toen de kinderen riepen: we gaan nu naar de Efteling! Na anderhalf uur rijden uit Amsterdam, waren ze natuurlijk helemaal wild, vijf jongens en één meisje.

Het begon al in vakantiepark (Efteling) Bosrijk, waar ons huis stond. We keken uit op een geweldige natuurspeeltuin, een mooi bos én er was een zwembad, waar ze meteen in wilden plonsen. We hadden dus de auto’s nog niet uitgeladen, net even kunnen vaststellen dat er TWEE vaatwassers in het huis aanwezig waren (net als TWEE wc’s op de begane grond) of we lagen alweer in het zwembad. Anderhalf uur later stonden we weer buiten waar net Klaas Vaak de kinderen een verhaal ging voorlezen.

Efteling klaas vaak

We gingen terug naar ons huis, bestelden 9 pizza’s (die met een bakfiets werden bezorgd) en legden de kinderen op tijd in bed. (Zelf zijn we natuurlijk iets te laat naar bed gegaan, met iets te veel witte wijn, maar dat zat eraan te komen.) Volgende dag heerlijk door de Efteling gezworven. Ik in het groepje met de kleintjes, het Volk van Laaf, 43 keer in de carrousel en de zweefmolen. Vriendin Ineke was chef van het achtbanengroepje (Joris en de Draak, de Python en De Vliegende Hollander). Tussendoor zagen we elkaar allemaal in de voorstelling Raveleijn (hoogtepunt!), de Fata Morgana en Villa Volta.

Het voordeel van een huisje hebben op loopafstand is dat je tussendoor even naar huis kan, even rust. We gaven de kinderen thuis te eten, lieten ze even een boekje lezen, en zo maakten we ons op voor Midzomernacht!

Midzomernacht Efteling

Wauw! Hier was ik dus helemaal in mijn element: dj’s in een donker bos met een stille disco en dansende faunen. Allemaal leuke vrachtwagentjes waar heerlijke sushi, prosecco en bloemensalade uit werd geserveerd! Om elf uur ‘s avonds liepen we naar huis, de kinderen konden nog nét lopen, en gingen we direct slapen want de volgende dag wilden we op tijd zijn voor de Droomvlucht zonder rij (ik was er jaren niet geweest, wat een mooie reis is dat!). Nog een voordeel van zo’n huisje: je kan 30 minuten voor de rest het park in en dan heb je dus geen rijen.

Wij waren echt onder de indruk. En het goede nieuws voor jullie is: de zomer is nog lang niet voorbij!

Dit kun je allemaal nog gaan ervaren in de Efteling wat je nog niet wist:

1. Er zijn sinds deze week dus groepshuizen in vakantiepark Bosrijk: villa’s waar je met drie gezinnen in kunt, maar je kunt er ook twee huren, dan duwen ze een wand opzij en kan je er dus met zes gezinnen in! Ze hebben per huis twee zithoeken, twee tafels binnen en buiten voor 12 man, 6 slaapkamers, en alle luxe – echt geweldig! (Wij hebben met oud & nieuw weleens zes bungalows gehuurd met vrienden, dat kan hier dus onder één dak!)

Villa Efteling

2. Op zaterdagavonden is De Efteling deze zomer (juli & augustus) open tot middernacht. Dan kun je de sfeer van die midzomernacht weer proeven: de attracties zijn allemaal open, en er zijn ook overal voorstellingen en dansacts.

3. Je kan gaan Vippen terwijl je naar de Aquanura-watervoorstelling kijkt! Elke dag sluit de Efteling af met de spectaculaire Aquanura show. Op het terras van het het Efteling-theater kun je nu een plekje reserveren en met een drankje en een hapje (tapas) over het water kijken naar deze show en je heerlijk VIP voelen.

4. Drie dagen Efteling is leuker dan één. Want dan heb je vrijdag voor Bosrijk (er is ook een leuk restaurant), de zaterdag voor het park. Dan even naar huis, de kinderen laten chillen – en dan begint de zomeravond! Op zondag kan je nog even iedereen langs z’n favoriete attractie laten gaan, want dan zijn er geen rijen en dan sluit je het weekeind af.

5. Er gaat volgende week (1 juli) al een nieuwe achtbaan open: Baron 1898! Nou, wij hebben wat proefrondjes voorbij zien komen – we zijn benieuwd of je het aandurft. Onze boys waren er helemaal wild van. (We moeten snel weer terug dus.)

6. Reserveer alsjeblieft een tafel in restaurant Het Wapen van Raveleijn. Die show was zó mooi! En wij kwamen er dus te laat achter dat je ook vanachter je bord in een sjiek-achtig restaurant mee kunt kijken. Dan vliegen de paarden en het vuurgespuw zo langs je tafel!

7. Klaas Vaak brengt je kinderen naar bed in Bosrijk! Drie keer per week verschijnt Klaas Vaak bij e receptie van Bosrijk en vertelt hij een verhaaltje vlak voor bedtijd. Maar de anderen dagen is hij ook aanwezig. In alle huisjes in Bosrijk liggen slaapmutjes van Klaas Vaak. Zó schattig! En met die mutsjes gingen de kinderen dus inderdaad naar bed. Er lag ook een voorleesboekje bij… van Klaas Vaak!

8. Natuurlijk: kinderen willen friet. Prima, het is feest. Maar ik eet liever wat anders. En dat kan er ook. De laatste jaren heeft de Efteling duidelijk het assortiment eten uitgebreid. er zijn nu wel 30 plekken waar je kunt eten, van de grote restaurants, tot de sjiekere waar je kunt resserveren en de kleine onderweg dingetjes bij de attracties met ieder hun eigen thema.
Ik zag overal naast friet ook verse broodjes en juice. Sterker: in de grote restaurants staan er wél rijen bij de patat – maar niet bij de nieuwe saladbars (Station de Oost & Het Witte Paard). Voor de kinderen zijn er vruchtenbollen op een stokje met een appel erop. Ik zag zelfs bordjes tramezzini voorbij komen!

Efteling2jpg

9. Na twee nachten wilde zelfs ik nog steeds niet weg. Het was heel vermoeiend en intens, dit weekend, dat geef ik toe. De kinderen waren om zes uur ’s morgens wakker van de opwinding, we hebben wel 531 kilometer gelopen en we leken soms wel een vreetschuur met al die kinderen. Maar jeetje, wat een heerlijke dagen waren het.
De volgende keer ga ik gewoon een week, echt. Had je niet gedacht, hè?

(Dit bericht is gesponsord, maar de inhoud ervan is 100% van mij.)