Een idyllisch vakantiehuis in de woeste natuur (een beetje eng, maar mooi!)

07.11.2015 04:55

Barbara vindt het doodeng – de natuur in. Maar ja, met twee jongens zul je toch af en toe iets outdoorish moeten doen. Een tijdje geleden ontdekte ze tegen dit schattige huisje. Met ongetwijfeld veel spinnen en kikkers – dus er moet definitely een vader mee. Of wat voor man dan ook.

Ik ben altijd een beetje bang voor landen met veel natuur en weinig cultuur. Niet dat Tsjechië nou weinig cultuur heeft, kom op zeg! Praag is zo’n beetje de mooiste Europese stad die er is. Maar het platteland van Nood-Tsjechië…? Daar krijg ik wel een beetje angstig desolate gevoelens van. Totdat ik dit huisje tegenkwam. Een super romantisch Hans & Grietje plekje, midden in de natuur. In de tuin zijn appelboomgaarden, een forellenbeekje en een vuurplaats. Het ligt in Noord-Tjechië (iemand daar weleens geweest?) en omringd door mooie dorpjes met zwembaden, dierentuinen en speeltuinen!

Na even Google Mappen bleek: het ligt ergens bij Polen. Oh jee… Hebben ze daar wel Pinot Grigio en quinoa? Vast niet. Maar desondanks ben ik helemaal om. Want kijk nou:

PicMonkey Collage

En dit is het uitzicht bij het ontbijt. Zeg nou zelf: dat is toch lekker wakker worden?

Schermafbeelding 2014-06-02 om 09.44.15

En omdat ik er met twee jongens toch een kéér aan moet geloven om eens iets outdoorderigs te doen, kreeg ik er helemaal zin in! Dan maar een weekje geen Pinot Grigio en quinoa. Maar ik heb dan wel man nodig die meegaat, om de spinnetjes en de kikkertjes bij me weg kunnen houden. En de woeste wilde dieren uit het bos natuurlijk (want die moeten er zitten, kan niet anders).

Plus
• Het kost echt geen drol
• Je kunt er met wel drie gezinnen in (ik zeg: hoe meer vaders, hoe beter)
• Midden in de natuur

Min
• Midden in de natuur
• Geen Marqt/quinoa/Pinot Grigio in de buurt
• Je kan je stiletto’s wel thuislaten (en dat beeldige jurkje ook trouwens)

Kijk op www.snabilic.com voor meer informatie.

Het ligt ongeveer hier en is ruim 9 uur rijden (dus wel de i-Pad mee voor in de auto).

Ga ook eens naar: Lanzarote! Weg met die winterdip!