Musthave voor alle ouders deze vakantie! … zodat alléén opa en oma de blote-billen-foto’s van je kind te zien krijgen.

15.08.2017 16:11

De blote kinderlijfjes van je kroost delen op social media. Een heikel punt, want hoeveel laat je zien? 

Je hoeft Instagram maar te openen en je kunt meekijken in de gezinslevens van duizenden Instagrammers. De ene na de andere kinderfoto komt in beeld. Zeker als je, zoals ik, honderden andere moeders volgt, die, ook net als ik, vol trots hun kroost showen op social media. Maar waar de één bewust alleen een babyvoetje of een paardenstaart laat zien, deelt de ander zijn kind gewoon poedeltjenaakt op het strand. Een keuze die iedereen voor zichzelf moet maken, maar waarbij je denk ik wel in je achterhoofd moet houden dat er mensen op de wereld zijn met verkeerde bedoelingen. Die onschuldige foto van de allerliefste blote babybilletjes van jouw kind, is opeens niet meer zo onschuldig als het in verkeerde handen komt.

Twee maanden geleden nog viel half Nederland over een vakantiefoto die Arie Boomsma deelde van zijn dochter. Hij had haar tepels bedekt met digitale bloemen. Kamp A vond het onzin. Boomsma zou hiermee suggereren dat het peuterlichaam van zijn dochter iets seksueels is. Kamp B reageerde vol begrip. Romy, de vrouw van Boomsma, zei er zelf het volgende over op haar Instagram: “Vandaag ontstond onder een foto op de Instagram van mijn man een discussie over onze keuze de tepeltjes van onze peuter te bedekken. Niet omdat we anti-tepels zijn, integendeel. Wel omdat dit voor ons voelt als het beschermen van haar kleine lijfje voor ogen die er op een verkeerde manier naar zouden kunnen kijken. Want ook dat is de keerzijde, internet is anoniem en Instagram bestaat uit rechtenvrije foto’s waar iedereen mee zou kunnen en mogen doen wat ze willen. Dit betekent niet dat ik het er niet mee eens ben als mensen dit wél delen. Niets mooier en onschuldig dan het comfortabel bloot zijn van kinderen.”

Dat het delen van vakantiekiekjes van je blote kroost een heikel punt is, moge duidelijk zijn. Zelf post ik ook bewust geen foto’s van mijn blote kinderen op social media, hoe schattig ze ook zijn. Maar omdat ik die lieve zanderige blote billetjes wel graag met mijn (schoon)ouders, broers en goede vrienden deel, heb ik de app van Canon gedownload: Lifecake. Een app perfect voor ouders van baby’s en jonge kinderen, waarin je foto’s kunt delen met alleen de mensen die jij wilt. Vrienden en familie kunnen alles bekijken en kunnen ook zelf foto’s van jouw kind toevoegen. Betrouwbaar en veilig. En als je iets wilt voor je kinderen, is dat het wel. Want zeg nou zelf, je kinderen die de grootste lol hebben en in hun nakie achter elkaar aan rennen door de branding, of alleen in een klein onderbroekje een ijsje eten in de tuin, die zijn veel te lief om niet te delen met opa en oma, toch?

Download gratis de Lifecake app en ontvang nu 50% korting op een gepersonaliseerd telefoonhoesje*

Ook veilig de vakantiefoto’s van je kinderen delen met alleen de mensen die jij wilt? Download dan hier gratis de Lifecake app van Canon. Gebruik de code ‘metowelifecake‘ in de shop van de app en je telefoonhoesje wordt dan €12,50 in plaats van €25,00!

*Let op: de actie is geldig tot en met 14 september 2017 en is excl. €3,00 verzendkosten.

 

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lifecake van Canon, maar de inhoud is 100% van ons. 

Lees hier alles over ons advertentiebeleid.