9 herkenbare food cravings tijdens je zwangerschap

06.04.2019 05:00
zwangerschap, eten

Renske gaat nu iets vertellen over haar food cravings tijdens haar twee zwangerschappen, dus als je niet tegen gore eetverhaaltjes kunt, moet je DEF even wegklikken. 

Lees ook: Wat niemand je vertel over je zwangerschap

Goed, mijn foodcravings zijn dus erg interessant, al zeg ik het zelf. Om niet te zeggen dat ze lichtelijk awkward zijn ook nog. En dus deel ik ze. In de hoop dat ik niet de enige ben. ZEG ME DAT IK NIET DE ENIGE BEN.

  1. Melk. Maar dan ook echt liters. De pakken waren niet aan te slepen, en ik woon vier hoog, dus ik bedoel maar, wat een toestand voor mijn vriend met al die melk.
  2. Vooral in de eerste weken had ik – bij beide zwangerschappen – echt enorme enorme enorme (ja dat moest drie keer, om e.e.a. kracht bij te zetten) zin Vlaamse friet met Belgische mayonaise. Liefst die van Vleminckx in de Voetboogstraat in Amsterdam, maar alle andere patat met mayonaise was ook goed. Nu ben ik sowieso al niet vies van patat, maar als ik zwanger ben is het echt een hysterische obsessie en zit ik de hele tijd te fantaseren over hoe ik het in mijn mond heb. En ik heb er over nagedacht, maar ik denk dus dat het komt omdat ik me die eerste weken altijd licht ‘katerig’ voel. En waar heb je zin in als je een kater hebt? Juist. Overigens ging de obsessie ook ’s nachts keihard door. Dan realiseerde ik me opeens dat ik bijvoorbeeld nog wat gezellige oma smulfrieten in de vriezer had liggen, en nouja, die lagen dan echt te bránden – wat zeg ik, te FIKKEN in de vriezer en nouja, ik kon die paar frietjes toch best midden in de nacht even snel in de oven doen? Hoefde toch niemand last van te hebben? En iedereen die me tegen hield was een lul.
  3. Losse lepels mayonaise en veel ook. Ja, ik denk dat ik op het dieptepunt soms wel vijfentwintig keer met mijn theelepeltje in de pot lepelde. Oh wat erg, wat erg, het is om je dood te schamen inderdaad, maar zo’n klein lepeltje is ook gewoon verschrikkelijk verraderlijk, dus heb meelij. Ik was een beetje zoals de alcoholiste die ik een tijdje geleden in een documentaire zag. Die hield zichzelf steeds voor dat ze heus niet zoveel dronk, ze dronk immers altijd uit hele kleine borrelglaasjes! En dan zag je later dat ze zo’n glaasje dan wel vijftien keer vol schonk.
  4. Nutella is ook echt een levensader tijdens mijn zwangerschap. Een life line. En ja, ook hier nam ik dan volgens mij wel vijfentwintig kleine lepeltjes uit.
  5. Jamón Ibérico. Op de Haarlemmerdijk in Amsterdam (en nu trouwens ook op de Frederik Hendriklaan in Den Haag) zit namelijk Ibericus, een geweldige zaak met de aller- allerbeste hammetjes van de hele wereld en ik kon gewoon NIET functioneren zonder allemaal hammetjes in huis/mijn mond is dat nou zo gek? Helaas is het nogal een teringdure grap, zo’n  hammetjesverslaving, en dus gingen we bekant failliet aan mijn hammetjes craving. Maar er was niks tegen te doen. Maar dan ook echt niet. Ik bedoel, als je niet mag drinken, dan mag je toch zeker wel honderdduizend hammetjes eten??!! En iedereen die me tegen durfde te houden die vond ik ook weer een kut of een lul.
  6. Eieren. Gebakken, gekookt, als het maar een ei was. En liefst met mayonaise. Waarbij ik moet toegeven dat de eitjes in kwestie soms puur een tool waren om de mayonaise mee naar binnen te werken, want dat voelde weer wat minder triest dan dat ik weer met het losse kleine lepeltje moest, want met het losse lepeltje voelde ik me toch steeds weer de alcoholiste uit de documentaire.
  7. Rode biefstuk maar die kon ik dus niet eten, WAT EEN HEL WAS DAT PRAAT ME ER NIET VAN. Zo erg dat mijn kraamverzorgster de eerste avond dat ik thuis was met mijn kersverse baby een rood biefstukje voor me heeft gebakken. Het was het lekkerste biefstukje ooit, ik kan ‘m nog proeven, ik lieg niet.
  8. Verse bearnaise saus. Ja deze is raar, en ik heb er ook nooit aan toegegeven, want ik geloof dat er rauwe eieren in zitten?? Maar wat een craving, het leek me bijvoorbeeld uiterst lekker om een heel soepbord vol met bearnaise saus te eten.
  9. Sushi. En dan natuurlijk niet de vegetarische sushi’s met komkommer en avocado. Na uitvoerig navraag begreep ik dat je dus best sushi mag eten, mits het rammend vers is. En dus regelde ik rammend verse sushi. En het was hemels. Hemels. Ik denk dat ik het toen beter vond dan seks met drie orgasmes. Hemels gewoon. Oké ik stop al.

En nu wil ik al jullie cravings weten! Laat het ons weten op Facebook!

Lees ook: 15 Dingen die je nooit zou doen tijdens je zwangerschap (maar nr. 9 doet dus iedereen)