Annes kraambezoek uit de hel in acht tenenkrommende stappen

27.10.2018 05:00

Sommige kraambezoeken wil je niets liever dan zo snel mogelijk vergeten. Omdat ze simpelweg verschrikkelijk zijn.

Als je mij vraagt wat de afgelopen twee jaar de meest vreselijke situatie was gedurende mijn moederschap, dan staat dit kraambezoek stipt bovenaan. Hoewel alle onderstaande zaken in één kraambezoek plaatsvonden, zal ik ze opdelen in acht punten. Het begon overigens met goede bedoelingen. Het idee was dat ze (een niet nader te noemen stel uit de naaste familie) een paar dagen na de geboorte van ons eerste kind zouden komen koken. Hoera dacht ik, wat fijn! Het pakte anders uit.

1) Een uur te laat komen zonder dat te laten weten. Dus niet om 18:00 zoals afgesproken, maar om 19:00. Terwijl ik die hele week al om 20:00 naar bed ging.

2) Binnenkomen en vlak naast de wieg veel te hard ‘HALLO ALLEMAAL’ roepen. Met als argument: ‘Ach, baby’s slapen toch overal doorheen?’

3) Op de bank gaan zitten en geen enkele aanstalten maken om de tafel te dekken. Ook niet na herhaaldelijk suggereren dat wij, als kraamman en -vrouw, het in ieder geval níet gingen doen.

4) Om wijn vragen. Als het er niet blijkt te zijn en de kraamman aanbiedt om het in de supermarkt te gaan halen, de hint niet oppakken (want NATUURLIJK laat je een kersverse vader midden in de kraamweek niet speciaal voor jou naar de supermarkt gaan), maar zeggen: ‘Nou graag!’

5) Als de kraamman dan eenmaal bij terugkomst van de supermarkt weer voor de deur staat, zeggen: ‘Oh, wil je ook nog even slagroom halen?’.

6) Ongeremd gaan kibbelen tijdens het koken. Mensen, kibbelen over hoe je pasta kookt doe je thuis. Niet naast een pasgeboren baby en een uit elkaar getrokken, doodvermoeide kraamvrouw.

7) Vragen waar het bestek, de kommetjes, de borden en de zeef staan. Trek een kast open en val het kersverse gezin er niet mee lastig! Je komt toch om te hélpen, niet om ons extra werk te bezorgen!

8) Als de kraamvrouw eenmaal tot waanzin is gedreven en hysterisch uitroept dat je NU MOET OPROTTEN, ook al staat het eten net op tafel en heeft nog niemand een hap gegeten, zeg dan niet ‘Goh, je bent echt aan het einde van je Latijn’. Maar zeg gewoon SORRY.

Lees ook: 15 Dingen die je best tegen je kraambezoek kunt zeggen