Hoe Philippine de babytijd van haar jongens terug wil halen

30.08.2018 09:15

Kan een geur je doen herinneren aan een bepaalde periode? Ja, dat kan. Geen enkele geur is zo duidelijk als die van een baby. Het is niet voor niets dat iedereen bij het kraambezoek, als eerste aan die frisgewassen haartjes ruikt. 

Het eerste wat ik kocht toen ik zwanger was, was vrijwel de gehele collectie Zwitsal producten. Want Zwitsal = baby’s. Ik had de crème, de badolie, de shampoo, de bodylotion, de talkpoeder en de haarlotion. En stalde dat allemaal keurig op een rijtje uit in de babykamer. Dagelijks schroefde ik een dop van zo’n potje en snoof die heerlijke geur op. De geur die me deed denken aan mijn eigen jeugd. Mijn moeder smeerde steevast iedere avond de wangetjes van mijn broertjes en mij voor het slapen in met het goedje. Hmmmm, in die geur zou straks mijn eigen baby’tje liggen. Ik kon niet wachten.

Inmiddels ben ik twee kinderen (en de derde in de maak) verder, dus mocht ik al twee keer los gaan met de babyverzorging. Noem me een tut, maar ik vind het dus heerlijk om – tijdens mijn verlof – de hele ochtend in de weer te zijn met zo’n hummeltje. Voeden, in badje doen, babymassage en daarna een schattig pakje aantrekken en die paar babyhaartjes kammen met de haarlotion. En dan snuiven maar. Hmmmm.

Mijn twee baby’s zijn inmiddels in een eigenwijze peuter en kleuter veranderd. De oudste fietst naast me op weg naar het hockeyveld, de jongste gaat over een paar maanden al naar de kleuterschool. Waar zijn mijn kleine baby’s gebleven? Die als een konijntje bij me in slaap vielen en die ik, al kwijlend over mijn schouder, zachtjes in bed legde. Waarna ik minutenlang naar hun lieve gezichtje bleef kijken. Of die heerlijk tevreden in bad dobberden, breeduit lachend omdat ze mijn gezicht zagen. Tegenwoordig kan ik beter een paraplu meenemen de badkamer in als de twee in bad zitten. Het nieuwste spelletje is om zo hard mogelijk op het water te slaan met een doorweekte mama als gevolg. Maar wat wel hetzelfde blijft is de Zwitsal babybadolie in het water. Ohhh dan ruiken ze toch zó lekker!

Ik kan nu al niet wachten om mijn derde baby’tje in bad te doen en daarna heerlijk tegen me aan te drukken. Ik blijf dit keer denk ik extra lang in bed liggen met een versgewassen baby op me. Doe mijn ogen dicht en snuif de geur op. En tot die tijd, smeer ik de wangetjes van mijn jongens in met de crème uit dat ronde gele potje, trek ze op mijn schoot en druk ze stevig tegen me aan. En denk heel even aan die paar jaren geleden, toen ze nog slechts 50 cm groot waren en de hele dag bovenop me lagen. Nu rennen ze door de tuin, rollen ze door de modder en smijten ze met Lego. En als ik ze wil kussen zeggen ze: “Gatver mam!!” De tijd gaat veel te snel. Geniet jonge moeders, geniet.


Waarom ik straks bij nummer 3 weer voor Zwitsal kies? Omdat a) de geur zo heerlijk herkenbaar is en b) de baby verzorgingsproducten van Zwitsal niet schadelijk zijn voor kwetsbare babyhuidjes. Wat mensen soms wel kunnen denken, juist omdat die geur van Zwitsal zo duidelijk naar voren komt. Maar geen zorgen, de producten zijn uitgebreid getest en meer dan veilig voor het tere babyhuidje. Alleen het beste is goed genoeg voor onze kindjes, toch mama’s?

Dit bericht is het resultaat van een samenwerking met Zwitsal, maar de inhoud is 100% van ons. Kijk hier voor onze advertentievoorwaarden.