Ongelooflijk en bijzonder: zie hier de keizersnede anno nu!

20.05.2016 12:33
keizersnede, zwanger

Ons beeld van een keizersnede is dit: een sneetje onderaan de dikke buik van de zwangere vrouw en flop flop flop een kind die er door een gynaecoloog snel uitgetrokken wordt. In de bevallingsvideo van Sarah Saunders zie je hoe mooi een keizersnede kan zijn als er tijd is voor de baby om zélf ter wereld te komen.

Lees ook: 22 Dingen die je mist als je kind geen baby meer is

Sarah plaatste haar bevallingsvideo om deze manier van bevallen te delen: ze gunt iedere moeder zo’n bevalling. Bij deze ‘natuurlijke’ keizersnede haalt de chirurg de baby niet uit de baarmoeder, maar is er tijd voor de baby om zelf uit de buik te wriemelen. De chirurg maakt een inkeping in de baarmoeder en zorgt dat er voor schouders en hoofdje genoeg ruimte is.

keizersnede

De baby kan dan zelf naar buiten komen, waarbij het hoofdje ondersteunt wordt door de chirurg. Omdat de baby de tijd kan nemen om naar buiten te kruipen zorgt dat voor een beter band met de moeder, aldus Jenny Smith, verloskundige in het Queen Charlotte and Chelsea Hospital.

34518B8800000578-3595970-image-a-15_1463539428344

Sarah omschrijft de bevalling als “een fantastische ervaring. Het medisch team heeft me heel goed geholpen. Ik zal dit voor altijd koesteren. De ‘natuurlijke keizersnede’ is het beste wat me kon overkomen.”

Lees ook: 23 Dingen die wél geweldig zijn aan de kraamtijd