Terecht of niet? Realityster krijgt massaal kritiek na negatieve post over zwanger zijn

28.07.2017 04:55
Terecht of niet? Realityster krijgt massaal kritiek na negatieve post over zwanger zijn

Zwanger zijn kan hartstikke zwaar zijn. Sommige vrouwen zijn negen maanden lang kotsmisselijk, hebben last van maagzuur, aambeien, bandenpijn, opgezwollen ledematen en zware vermoeidheid. Toch is het blijkbaar not done om aan te geven dat je zwangerschap geen roze wolk is. Zo ondervond ook reality-ster Luisa Zissman, toen zij op Instagram een post plaatste over haar zware derde zwangerschap.

Luisa Zissman plaatste een foto van zichzelf ziek in bed, met de volgende tekst erbij:

Een deel van de reacties die ze op deze post kreeg was niet bepaald mals. Sommige lezeres vonden het belachelijk dat ze klaagt over de ongemakken die haar zwangerschap met zich meebrengt, terwijl ze blij zou moeten zijn dat ze überhaupt zwanger is. Een greep uit de reacties:

“#Bethankful life’s too short, many people would be praying to be in your position right now.”

“If you had been through fertility treatments you would unlikely say comments like that.”

“Funny, you have two healthy kids, third on the way and still find a way to complain.”

Mensen die reageren verwijten Luisa ondankbaarheid. Zij is immers zwanger, terwijl anderen dat misschien ook willen, maar niet zijn. Uiteraard ben je blij als je natuurlijk zwanger kan worden. En is het ontzettend naar voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is, maar dat betekent toch niet dat je vervolgens nooit meer iets mag zeggen over de minder leuke kant van een zwangerschap? Even serieus, zwanger zijn kan toch gewoon heel zwaar en kut zijn? Ongeacht of je blij bent dat je een kindje gaat krijgen.

Of Luisa geniet van haar zwangerschap of niet heeft niks te maken met mensen die niet zwanger zijn. Haar ervaring hoeft niet te worden gebagatelliseerd, omdat andere mensen het niet kunnen laten haar klachten op hun eigen situatie te betrekken. Dat zou net zoiets zijn als iemand die baalt dat hij een parkeerboete heeft gekregen, en dat iemand dan zegt: ‘Wees blij, ik heb niet eens een auto.’

Bron: Scary Mommy / Instagram

Lees ook: Deze 10 moedertypen vind je op Instagram