Waar je echt NIET van wakker hoeft te liggen voor je gaat bevallen…

04.11.2015 05:00

Zwangere vrouwen staan stijf van de hormonen en gaan dus heel rare dingen belangrijk vinden. Dan liggen ze vlak voor de bevalling wakker van de raarste dingen. Maar meestal zijn het zaken die geen slapeloze nachten waard zijn. Dit bijvoorbeeld:
[Ad]

De rompertjes…
…die spier- en spierwit moeten zijn. Echt hoor, iedereen die nog wat had liggen van twee spugende en poepende kinderen, kan het tasje linea recta weer mee naar huis nemen!

Die 5 geheimzinnige veiligheidsspelden…
…die op het lijstje staan die je van de kraamhulp kreeg. Geen idéé waar ze voor zijn, maar als ze niet klaarliggen voelt een hoogzwangere zich niet klaar voor de bevalling.

Lees ook: Waarom angst voor de bevalling niet nodig is.

Net als die navelklem…
…die ze gewoon in het ziekenhuis hebben liggen en de verloskundige natuurlijk ook in haar handtas heeft zitten, maar waarvan het toch de bedoeling is dat je die zelf ook aanschaft, wat je dus zó belangrijk lijkt dat je dat ding gewoon maar in drievoud aanschaft en er toch nog wakker van ligt.

Die splinternieuwe kinderwagen…
… die de komende drie jaar MEGA in de weg gaat staan en die je pas nodig hebt als je voor het eerst naar buiten gaat, wat wel een paar dagen kan duren na de bevalling, dus strikt genomen heb je alle tijd, maar die toch vlak voor die bevalling 100 procent gebruiksklaar en in vol ornaat moet klaarstaan omdat een zwangere anders niet kan slapen. Gewoon. Niet.

De kaartjesontwerper…
…die aankondigt een lang weekendje naar Antwerpen te gaan, maar prima per mail bereikbaar zal zijn, hoor, voor het geval dat. Die moet dus dringend worden ingeruild voor een andere ontwerper, die wél dag en nacht klaar zit, wat hoe dúrft ‘ie haar leven gewoon door te laten terwijl ze WEET dat jij op het punt staat van bevallen?!?

Het naambordje op de voordeur…
…dat er al vier jaar niet was, hetgeen nooit een probleem, moet NU opeens wel aan de deurpost, ook al weet iedereen dat het een paar weken later vervangen moet worden, omdat dan pas de naam van de nieuwe huisgenoot erop kan, maar toch moet het NU VAST, omdat de verloskundigen, kraamhulpen en kraamvisite anders niet weten waar ze moeten aanbellen.

Überhaupt, de deurbel…
…die er ook jarenlang niet was, want we gooiden gewoon een sok uit het raam met de sleutels erin, maar nu wordt het toch echt tijd voor een werkend systeem met een knopje waar je op kunt drukken, zodat er vanzelf een deur opengaat (al weet je dan nog niet dat je heel veel behoefte gaat krijgen aan een bel die ook UIT kan als de baby eindelijk slaapt).

De route naar het ziekenhuis…
…heb je ook al dertig keer voorbij zien komen voor het slapengaan. Moet je de snelste nemen, of die zonder verkeersdrempels? En ’s nachts geldt natuurlijk een andere route dan overdag en op maandag is er markt, dus daar moeten we echt aan denken, want dan kan je niet door het centrum en dan weet je ook nooit hoe het overdag is op de rotonde vlak voor het centrum, maar waar moet je dan eigenlijk parkeren? Want waar die ambulances staan mag het niet, omdat dat voor de spoedeisende hulp is, maar hoezo is bevallen dan NIET spoedeisend…?!? STOP!!!

Het bevallingsplan…
…dat nog tot in de puntjes geperfectioneerd is en waar je nu al vier avonden met je vriend over aan het praten bent, maar wat toch echt nog wat aanpassingen nodig heeft, alleen weet je nog niet welke. Laat staan dat je weet dat het allemaal niet nodig is, want de natuur gaat tijdens de bevalling gewoon zijn gang, en jij ligt erbij en kijkt ernaar.

De keuze voor de juiste postzegels op de geboortepost…
…is dus iets waar je ook niet van wakker hoeft te liggen, want PostNL heeft voor elke gelegenheid een postzegel. En die voor geboortekaartjes zijn zo leuk, met een wieg en een hobbelpaard erop!

logo postnlCadeautje ontvangen?
Lig je dus wakker van die postzegels? Hoeft niet! Je kunt ze dag en nacht bestellen op postkantoor.nl/geboorte en als je twee vellen bestelt van elk 50 stuks, krijg je er zelfs gratis een wit kaartenlint bij met van die knijpertjes, om de kaartjes die je straks ontvangt mee op te hangen.

Voor al onze lezers geldt ook nog gratis verzending bij besteding onder de 25 euro met actiecode ME2WEPOST.

pkt-geboorte_kaartenlint_w1100

Dit is een gesponsord bericht. Lees hier alles over ons advertentiebeleid.