Baby heeft geen hersenen, maar ouders breken de zwangerschap niet af

Baby heeft geen hersenen, maar ouders breken de zwangerschap niet af

Toen de Amerikaanse Royce en Keri Young te horen kregen dat hun ongeboren dochter Eva geen hersenen heeft en na de geboorte slechts een aantal dagen zal leven, twijfelde Keri geen moment. Ze vroeg de arts of ze de zwangerschap kan voortzetten, zodat Eva’s organen beschikbaar kunnen worden gesteld voor orgaandonatie. Een enorm aangrijpend verhaal dat door haar man werd gedeeld op Facebook.

Lees ook: Aangrijpende post over miskraam gaat het hele internet rond

Royce plaatste een foto van zijn slapende vrouw met daarbij een hartverscheurend bericht. “Op de avond voordat ik naar New Orleans vertrok keek ik naar mijn prachtige vrouw die rustig lag te slapen op de bank. Ik keek naar hoe ze daar lag, met haar dikke buik met daarin onze schoppende dochter. Onze dochter die niet langer dan een aantal dagen zou leven. Het overviel me, hoe geweldig deze vrouw is,” schrijft hij.

“Ik dacht terug aan het moment waarop we ontdekten dat Eva niet perfect was en hoe letterlijk 30 seconden nadat onze arts ons vertelde dat onze baby geen hersenen heeft, Keri door haar tranen heen naar hem keek en vroeg: “Als ik de zwangerschap doorzet, kunnen we dan haar organen doneren?”

Young was zo onder de indruk van zijn vrouw, die zo sterk bleef terwijl hun hart zojuist gebroken was, dat hij in staat was ‘uit het moment te stappen’ en van een afstand naar haar te kijken. “Het is een van de meest krachtige dingen die ik ooit heb meegemaakt. In de acht jaar dat we getrouwd zijn (en de 15 jaren dat we samen zijn) heb ik veel momenten gehad waarop ik dacht: “Holy crap, deze vrouw waar ik mee getrouwd ben. Maar dit moment was anders. Ik realiseerde me niet alleen dat ik getrouwd ben met mijn beste vriendin, maar met een heel speciaal mens.”

Hoewel de voornaamste reden van het stel om de zwangerschap niet af te breken is dat ze Eva’s organen willen doneren, speelt ook het feit dat ze hun dochter graag willen ontmoeten een rol. “Eva leeft en onze dochter verdient het om haar moeder en vader te ontmoeten. Het geeft ons een doel om door te gaan.”

 

Lees ook: Waarom orgaandonatie zo belangrijk is… (Check deze kinderen!!)

(Bron: Huffington Post, beeld: Facebook Royce Young

Geschreven door
More from Lisa

De hele dag genieten op het strand bij Strandclub Leuk in Kijkduin

Dol op het strand, maar geen zin om de hele dag zandkastelen...
Lees verder