Bij dit geweldige tentje in Rotterdam wil je nooit meer weg

25.05.2018 04:55
Bij dit geweldige tentje in Rotterdam wil je nooit meer weg

Op de Westzeedijk in Rotterdam zit restaurant Rauwdouwer, de liefdesbaby van chef Loran Reemer-Brandenburg. In deze hippe ‘urban jungle’ kun je terecht voor ontbijt, lunch, diner en veel gezelligheid.

Rauwdouwer zit in het pand waar vroeger het oude reclasseringskantoor van Rotterdam was gevestigd. Als je binnenkomt voel je je meteen thuis. Gemakkelijke stoelen, grote ramen, veel groen en een speelhoek voor de kleintjes. Kies een lekker hoekje uit, en zijg neer aan een van de tafeltjes. Leuk: op de eerste zondag van de maand is het Maple Syrup Sunday, en eet je onbeperkt pannenkoeken met siroop en vers fruit. Verder organiseert Rauwdouwer om de week op woensdag een boardgame bar, waarbij je met je eigen groepje of met anderen verschillende gezelschapsspelletjes kan spelen.

Of je nou uitgebreid wilt ontbijten, bij wilt praten met een koffietje, of na een ochtendje shoppen een stevige lunch hebt verdiend: bij Rauwdouwer kan je altijd terecht. Het ontbijt- en lunchmenu is om je vingers bij af te likken. Van een sandwich met makreelrilette tot American Pancakes, ze hebben voor ieder wat wils. Ook voor kinderen, die prima uit de voeten kunnen met de tosti’s, de verse limonade en de eerder genoemde stapel pannenkoeken. Voor de namiddagen hebben ze een uitgebreide bierkaart, cocktails en een uitgebreid snackmenu. Blijf je na de borrel graag hangen voor het avondeten? Geen probleem! Het dinermenu van Rauwdouwer wisselt wekelijks, omdat de kok het liefst met seizoensproducten werkt. Qua diner heb je altijd keuze uit drie voor- hoofd- en nagerecht.

Bron: Rauwdouwer

LEES OOK: Houdt je kind van mooie dingen en/of knutselen? Ga dan naar kunstlaboratorium Villa Zebra in Rotterdam