Kindvriendelijker op vakantie kan niet: Braunwald-Klausenpass in Zwitserland!

Waar kun je nou écht kindvriendelijk op vakantie? Dus dat je je kinderen er met een gerust hart vrij kunt laten, maar je niet gelijk in een hysterisch massatoeristisch vakantiepark zit? In Zwitserland dus! Dat zit namelijk bomvol leuke plekken voor gezinnen. Zoals Braunwald-Klausenpass.

Het is er prachtig mooi, niet te warm en niet te koud en er valt van alles te beleven. In Braunwald-Klausenpass heeft het hele gezin gegarandeerd een topvakantie. Of je nou wilt wandelen, fietsen, of het liever wat rustiger aan doet, hier vind je voor ieder vakantietype wat wils. Kinderen zullen zich hier in een sprookjeswereld wanen. Geheimzinnige grotten waar misschien wel dwergen in zouden kunnen wonen, wild stromende riviertjes en berghutten die zo uit een boek lijken te komen, ze kijken gegarandeerd hun ogen uit en vermaken zich de hele vakantie kostelijk. En jullie? Jullie genieten van rust, de overweldigende uitzichten en mooie natuur. Tot rust komen, dat doe je hier helemaal.

 

Het dorpje is volledig autovrij, wat heerlijk is. Zelfs de allerkleinsten kunnen dus zonder gevaar vrij rond lopen. Best wel handig met bijvoorbeeld een peuter die alle kanten op schiet. Heb je wat oudere kinderen, dan kun  je je actieradius wat groter maken en bijvoorbeeld een dwergenwandeling gaan maken op het Bartli’s Adventure Trail, een wandeltocht genoemd naar een boek over d werg Bartli wiens imperium gelegen is bovenaan de vallei. De route is simpel, je volgt gewoon de bordjes, maar bijna om iedere bocht is er wel iets nieuws te ontdekken voor de kinderen. En oh, wat die peuter betreft, die kun je trouwens prima meenemen in een drager.

Voor de echte avonturiers (vanaf 5 jaar) is er een spannende klimtocht. Volledig veilig, want iedereen is gezekerd middels touwen, maar dat maakt het natuurlijk niet minder cool. Tijdens de klim zie je de mooiste landschappen en uitzichten en je bent lekker actief bezig met het hele gezin. Sport op z’n best! Voor wie een beetje last heeft van hoogtevrees zijn er genoeg andere alternatieven in de prachtige natuur. Een wandeling naar het Oberblegi Meer bijvoorbeeld. Dit azuurblauwe gletsjermeer is één van de mooiste meren van Zwitserland en een absolute must-see. Na de wandeling kun je aan het meer bovendien heerlijk picknicken, zwemmen en zonnebaden. Geen zin om te lopen? Dan kun je trouwens ook met een treintje.

Slapen doe je bijvoorbeeld in het Märchenhotel Bellevue. Dit is één van de fijnste familiehotels van Zwitserland. Hier heb je heerlijke familiekamers, een indoor zwembad en zelfs een kinderboerderij. Ook geweldig: er is een crèche die negen uur per dag open is. Heb je dus zin in een dagje zonder kinderen, of wil je bijvoorbeeld een heftige wandeling maken die een beetje teveel gevraagd is voor je kroost, dan laat ze je gewoon een dagje in het hotel. Ze zullen zich geen moment vervelen met alle activiteiten die er voor ze georganiseerd worden

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Alle slimme kleuters naar de middelbare school. Goed idee?

Afgelopen week kon je in het Algemeen Dagblad lezen over de 6-jarige...
Lees verder