Leuk voor de herfst: op citytrip naar Kopenhagen

14.09.2017 04:50

Bij een citytrip met het gezin denk je al snel aan een stel dreinende kinderen dat je met tegenzin door de stad sleept. Niet als je naar Kopenhagen gaat. Denemarken is het meest kindvriendelijke land van Europa (volgens de Duitse Stigtung für Zukunftsfragen) en in de hoofdstad hoeven ze zich geen seconde te vervelen (en jij ook niet!).

Een paar hoogtepunten op een rij:
Van buitenspeelplaatsen tot een maritiem museum: Mini CPH is een online cityguide met de leukste activiteiten en bezienswaardigheden waar ook jij lol aan beleeft.

Maude’s
Op pad met een baby? Voeg je bij de Deense moeders en ontbijt bij Maude’s; een relaxed café in huiskamersfeer. Er is zelfs speciaal een parkeerplek voor kinderwagens.

Zoological museum (ja, aanraken mag!)
Bekijk de enorme skeletten van onder andere mammoeten en walvissen in het Zoological Museum. Of voel in The discovery room zelf hoe zwaar de botten zijn van beren en krokodillen. In de bioscoopzaal worden korte films vertoond, geproduceerd door het National History Museum of Denmark.

Copenhagen Main Library
Stil zijn hoeft niet in deze bibliotheek. De kinderafdeling op de tweede verdieping biedt genoeg vermaak voor een regenachtige middag en ook voor jonge kinderen zijn er puzzels, verkleedkleren en ander speelgoed.

Café Elefanten
Een ruim opgezette lunchroom in de buurt van Carlsberg. Een kindermenu is verkrijgbaar en er is een grote buitenspeelplaats. Sluit de lunch af met een wandeling door het rustige JC Jacobsebs Park en plof dan neer bij De vier Guldsmeden Hotels: super sfeervol en op goede locaties. Axel Guldsmeden ligt het meest centraal.

Ga ook eens: Logeren bij de boer.