Cool! Deze zondag gaan we op fossielenexpeditie op het Maasvlaktestrand

30.08.2019 04:55
Cool! Deze zondag kan je op fossielenexpeditie op het Maasvlaktestrand

Walter Langendoen uit Hellevoetsluis zoekt dagelijks fossielen op het Maasvlaktestrand bij Rotterdam. Zijn verzameling van duizenden vondsten omvat inmiddels hyenakeutels, mammoetbotten, woelmuiskiesjes en nog veel meer. En deze zomer kan je elke zondag met hem mee op expeditie, op zoek naar meer schatten uit de oudheid.

Met het opspuiten van zand gewonnen diep in de Noordzeebodem zijn resten van oeroud leven op het Maasvlaktestrand terecht gekomen. Dat betekent dat je er allerlei fossielen kan vinden. Hoe tof is dat? Om gewoon zelf een miljoenen jaren oud stukje leven te zoeken. Samen met Walter ga je twee uur lang op pad, op zoek naar tekenen van vroeger leven. Denk er wel aan om laarzen aan te doen, want je gaat de zee in!

Hier kan je kaartjes reserveren voor de excursie. Deze begint om 11:00 bij Futureland. Je krijgt eerst een korte introductie over fossielen, waarna je om 11:30 met een bus richting het strand vertrekt. Hierna loop je ruim twee uur over het strand. Let op: er is geen plaspauze, dus hou hier van te voren rekening mee. De excursie is het leukst voor kinderen vanaf een jaar of zeven, anders zijn ze misschien nog een beetje jong.

Per excursie is plaats voor ca. 40 personen. De kosten voor deelname bedragen € 9,00 p.p. Kinderen t/m 11 jaar betalen € 7,00 en t/m 2 jaar mogen zij gratis mee.

Adresgegevens:
Futureland
Europaweg 902
3199 LC Maasvlakte Rotterdam
Havennummer 8360

010-252 252 0
FutureLand is bereikbaar met auto en per fiets en Fast Ferry.

(Bron: Kidsproof / Maasvlakte2)

Lees ook: Superleuk uitje: naar Dinoland in Zwolle