Danielle (46) over haar post-bevallingslijf: “Ik heb goede genen, maar het gaat niet vanzelf.”

14.10.2016 14:01

Danielle is een alleenstaande moeder van een tweeling van 7 en een dochter van 5: “Ik probeer te sporten, al doe ik niet zoveel als ik zou willen. Ik weet soms niet waar ik de tijd vandaan moet halen.”Advertisement

“Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik vind dat ik een buikje heb. Oké, buikje is een groot woord, laat ik het bollinkje noemen. Mensen zeggen vaak tegen mij: jij mag niet klagen. Zo van: jij ziet er nog zo goed uit, jij mag niet ontevreden zijn. Terwijl ik, zoals iedere vrouw, gewoon mijn onzekerheden heb. Misschien komt die reactie ook een beetje voort uit jaloezie, hoor. Dat vrouwen die misschien slechter uit een zwangerschap komen, denken: het is niet eerlijk.”

“Ik heb goede genen, denk ik. Maar het gaat niet vanzelf. Ik probeer te sporten, al doe ik niet zoveel als ik zou willen. Ik ben alleenstaande moeder van een tweeling van 7 jaar en een dochter van 5, ik weet soms niet waar ik de tijd vandaan moet halen. Wanneer het lukt loop ik hard en thuis heb ik een crosstrainer staan waar ik in een verloren uurtje op ga staan. Vroeger heb ik ook veel gesport. Ik denk dat ik vooral daarvan nu de vruchten pluk. Ik probeer ook qua eten goed voor mijn lijf te zorgen, maar die typische moedervalkuil ligt op de loer. Jezelf wegcijferen. Ik wil het niet, maar doe het wel. Heb ik lekker, verse frambozen in de koelkast liggen, dan laat ik ze toch voor mijn kinderen liggen omdat ik weet dat zij ze ook zo lekker vinden.”

“Ik ben nu niet minder onzeker dan voordat ik kinderen had, maar ik heb gewoon minder tijd om ermee bezig te zijn. Misschien leer je ook relativeren. Ik ben blij dat ik redelijk gracieus ouder word. Al baal ik soms van mijn wallen en van kleine ongelukjes. Laatst was ik met mijn kinderen in een trampolinecentrum. Ik was net naar de wc geweest en toch ging het mis toen ik met mijn tweeling enthousiast stond te springen. Ik sprong verder met mijn benen tegen elkaar aan. Oef, nu word ik echt officieel ouder, dacht ik toen. Maar ik wil me daardoor niet tegen laten houden. Daarvoor vind ik het leven veel te leuk.”

_w4a0601

lightsbytena_preffered-image

Deze interviewserie met fotoshoot kwam tot stand in samenwerking met lights by TENA, een nieuw product dat pas sinds begin dit jaar verkrijgbaar is in de Nederlandse supermarkten en drogisterijen. Het ligt in het schap tussen de reguliere inlegkruisjes. Een op de drie vrouwen van 35+ krijgt te maken met kleine ongelukjes. Je kan hier een gratis proefpakket bestellen, zodat je het kan proberen. Doe er je voordeel mee.

Lees hier alles over ons advertentiebeleid.