De 15 leukste strandtenten voor ouders én (kleine) kinderen

20.06.2018 04:55

Lekker uitwaaien, de heerlijk zilte zeelucht, alle ruimte: iedereen wordt compleet zen van een dag aan zee. Dit zijn de leukste strandtenten voor kleine kinderen – én hun ouders, want wij willen natuurlijk ook een beetje chillen op onze vrije (mid)dag.

LEES OOK: Een winterproof strandtent in Wijk aan Zee!

 1. Vooges, Zandvoort 
  Vriendelijk personeel, heerlijke hapjes en een grote speelruimte naast en voor de strandtent, fijne verschoonplek voor baby’s waar luiers door een pijp naar buiten gaan, dus geen muffe lucht ;-) Grappig: de menukaart is ingedeeld op vlees, vis en vega. Aanrader voor de kinderen: de flammkuchen.
  Vooges, Boulevard Paulus Loot 1A, Zandvoort
 2. Aloha, Wijk aan Zee
  Relaxte plek onder de rook van de hoogovens waar het goed toeven is tussen de surfers, wandelaars en zonaanbidders. Groot, vriendelijk en met superlekkere hapjes op de kaart, zoals American pancakes.
  Aloha, Reyndersweg 2, 1951 LA Velsen-Noord
 3. Rapa Nui, Zandvoort 
  Ouderwets zien en gezien worden: net voor Bloemendaal vind je deze quasi-hippie strandtent. Heerlijke mix van mensenn, van kakkers tot hipsters en beach babes: alles flaneert hier heerlijk door elkaar. Fijne loungebanken, goede muziek en fijne kaart (Caesar Salad!) met daarop ook goede (en gezonde) kindergerechten.
  Rapa Nui, Boulevard Barnaart 27, Zandvoort
 4. Het Zuiderbad, Noordwijk
  Speeltuin in de duinpan, omringd door strandhuisjes, en pichnickbanken om plaats te nemen. Je kunt je spelende kind hier dus goed in de gaten houden. De plek is windstil, en daardoor het hele jaar door goed toeven.
  Het Zuiderbad, Koningin Astridboulevard 104, Noordwijk
 5. Tent 6, Zandvoort 
  Verstopt achter het Casino. Simpel, lekker eten, rustige sfeer én een speelapparaat voor de deur in het zand, zodat je uitzicht op je kinderen hebt terwijl jij in de kussens wegzakt. Extra leuk: iedere zondag draait er een dj tussen 15.00 en 18.00 uur en scoor je oesters voor een euro!
  Tent 6, Boulevard Paulus Loot, Strandafgang 6, Zandvoort
 6. Club Zand, Castricum
  Geweldig ingerichte, laid back strandtent. Lekker relaxen in de loungekussens en kijken naar de stoere kiters in het water. Heerlijke huisgemaakte pizza’s en flatbread.
  Club Zand,  Zeeweg 70, Castricum aan Zee
 7. Strandcafé DOK, Renesse
  Een zwembad, binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, pizza’s op het menu en zelfs een bioscoopje: als je kinderen hier niet aan hun trekken komen, weten we het ook niet meer.
  Strandcafé DOK, Helleweg 8, Renesse
 8. ZanDiego Beach, IJmuiden
  Beachvolleybal, strandvolleybal, surfdudes en trampolines voor de kinderen: bij deze strandtent kun je lekker sporten, heerlijk koffieleuten en onderuit hangen. Lekkere wrap erbij of poké bowl met zalm: niets meer aan doen!
  ZanDiego Beach, Kennemerstrand, IJmuiden aan Zee
 9. Blijburg, Amsterdam 
  Het leukste stadsstrand van Nederland met de mooiste, gezelligste en fijnste hippievibe die je op een strand kunt treffen. Coole feestjes, gezellige live muziek, grappige culturele projecten en nog meer leuks.
  Blijburg, Pampuslaan 501, Amsterdam
 10. Badhuys, Vlieland 
  Op het strand, dus de kinderen kunnen lekker in het zand spelen terwijl jij van de rosé nipt. Als je in hotel Seeduyn slaapt (ernaast) kun je de babyfoonservice gebruiken, zodat je de hele nacht kan doorhalen terwijl de kids op één oor liggen.
  Strandpaviljoen Badhuys, Badweg 6, Vlieland
 11. Deining aan Zee, Castricum aan Zee
  Een speeltoestel naast de strandtent, stoelen in het zand (met parasolletjes) en de zee is net ver genoeg om niet bang te hoeven zijn dat je kinderen zomaar het water in rennen.
  Deining aan Zee, Zeeweg 72, Castricum aan Zee
 12. De IJzeren Man, Vught
  Heel kindvriendelijk. Kinderen kunnen op het strand spelen terwijl je zelf bivakkeert op de loungebedden tussen de fietsters, wandelaars en dagjesmensen. Sfeervol en mooi!
  De IJzeren Man, Boslaan 49, Vught
 13. Key West Beachhouse, Haarrijnse Plas 
  Makkelijk bereikbaar, relaxte sfeer, lekker eten (ook voor de ouders :)) Ook niet onbelangrijk!
  Key West Beachhouse, Strandboulevard 222 Utrecht (Haarrijnse Plas)
 14. De Zeemeeuw, Muiderberg
  Heerlijk toeven aan het IJsselmeer met niet al te diep water. Strandje, surfspot, speelrek en een fijne vibe maken dit een fijn strand om te toeven!
  De Zeemeeuw, Zeeweg 1A, Muiderberg
 15. Ubuntu, Scheveningen
  Last but not least: prachtig ingerichte strandtent. Alleen al voor de schommel in het zand moet je hier een keer zijn geweest.
  Ubuntu, Paulus Loot Boulevard 1, Zandvoort

En, zijn er nog superleuke strandtenten die we hebben gemist?
Laat het ons weten op onze Facebook-pagina!