De 7 meest ongemakkelijke plekken om te bevallen…

22.08.2015 12:30
bevallen, bevalling, zwanger

Als je zwanger bent – of misschien daarvoor al – heb je vaak een ideaalbeeld in je hoofd over je bevalling, veilig in het ziekenhuis, thuis in je vertrouwde omgeving of lekker in een warm bad. Helemaal geweldig als het ook echt zo loopt, maar in werkelijkheid kan het soms behoorlijk tegenvallen. Neem afgelopen weekend als voorbeeld, toen baby Tim langs de A2  in een auto ter wereld is gekomen.

LEES OOK: Bevallen in de auto – zo doe je dat (O my god)

Dit inspireeerde ons om op zoek te gaan naar nog meer rare en bizarre plekken waar vrorauwen een kind op de wereld hebben gezet.

1. In Disneyland
Ben je net een gezellig dagje weg, breken je vliezen terwijl je man in de Space Mountain zit. Dit overkwam Margarita Granados in 1984. Inmiddels is de baby dus al uitgegroeid tot een volwassen vrouw, maar het blijft zeker weten een spannend verhaal.

disney

2. Bij de kapper
Niet een echte bevalling, maar toch geen situatie waar je op zit te wachten. Terwijl de laatste highlights werden aangebracht braken de vliezen van J. Hawk, waardoor de hele kapperzaak onder zat. De verf is daarna heel snel uitgespoeld en met vuilniszakken over de stoel van de auto is Hawk snel naar het ziekenhuis gereden om te bevallen.

bij de kapper

3. In een lift
Dan denk je veilig in het ziekenhuis te zijn aangekomen, komt je lift vast te zitten. Het is voorgekomen in een ziekenhuis in Washington. Gelukkig zat de vrouw samen met een arts vast in de lift, dus helemaal alleen hoefde zij het niet te doen. Stiekem best wel grappig: de man is uiteindelijk via de liftschacht de lift ingeklommen om de navelstreng door te knippen.

elevator

4. In een limousine
Verschil moet er wezen, in een limousine bevallen met een minibar naast je.  Als je het zo leest zou je je er bijna vrijwillig voor opgeven. Toch was het in dit geval niet helemaal de planning. Deze vrouw is direct na haar bruiloft, met haar trouwjurk nog aan bevallen in de limousine….gezellig in het bijzijn van haar kersverse man en bruidsmeisjes.

bevallen in limousine

5. Op de parkeerplaats van een stripclub
OF ALL PLACES! Terwijl een stelletje uit Noord Texas onderweg was naar het ziekenhuis, kon de vrouw de baby echt niet langer binnenhouden. Noodgedwongen moest de man op een nabijgelegen parkeerplaats stoppen om zijn vrouw te helpen bevallen, laat dit nou net een parkeerplaats van een stripclub wezen..

stripclub

6. In een vliegtuig
Misschien een gevalletje van eigen schuld, dikke bult. Je mag tenslotte niet eens vliegen na 7 maanden zwangerschap. Toch is een vrouw die 9 maanden in verwachting was in een vliegtuig gestapt. De baby vond het een goed moment om op 12 kilometer hoogte ter wereld te komen.

vliegtuig bevalling

7. In een boom
Huh? Ja echt! In Mozambique moest een vrouw noodgedwongen in een boom bevallen toen zij schuilde voor de heftige overstromingen in 2000. Gelukkig spotte een trauma helicopter de vrouw op tijd. Hierdoor kon een arts, die vanuit de helicopter naar beneden moest zakken de vrouw bijstaan.

bevalling in boom

Heb jij ook een ongebruikelijke bevalling gehad? Wij horen graag jullie verhalen.  Vergeet niet  de hashtags #metowenl  en #metowe te gebruiken!

LEES OOK: Deze bevalling in bad werd vastgelegd door een vriendin…