De ultieme DIY: Deze moeder beviel in haar eentje op een hotelkamer met behulp van Youtube

08.05.2018 04:55
De ultieme DIY: Deze moeder beviel in haar eentje op een hotelkamer met behulp van Youtube

De 22-jarige Tia Freeman woont in Amerika, en maakt deel uit van de US Air Force. Afgelopen week postte ze op haar Twitter het verhaal over de geboorte van haar eerste zoon. En geloof ons, het is een van de bizarste bevallingsverhalen die je ooit gaat lezen. 

Begin maart ging Tia op vakantie naar Duitsland, ondanks het feit dat ze al in het derde trimester van haar zwangerschap zat. Ze was er pas in januari achtergekomen dat ze zwanger was, en had de vakantie al ver daarvoor gepland en geboekt. Tegen de Huffington Post zei ze: ‘Ik was in shock. Ik had mezelf nooit gezien als moeder. Ik was compleet op mijn carrière gericht. Dat is waarschijnlijk waarom ik nog in de ontkenningsfase zat toen ik naar Duitsland ging.’

Op 7 maart stapte Tia in het vliegtuig naar Istanboel (Turkije), waar ze na een vlucht van 14 uur een nacht zou moeten blijven voordat ze doorvloog naar Duitsland. Op Twitter schrijft Tia dat ze in het vliegtuig een maaltijd met vis kreeg, waarvan ze oorspronkelijk dacht dat die niet goed gevallen was.

In de rij voor de paspoortcontrole komt plotseling de realisatie: dit is geen voedselvergiftiging? Dit zijn weeën! Tia begint te googelen, en komt erachter dat de weeën niet per se hoeven te betekenen dat haar bevalling is begonnen, en dat het ook zogenaamde valse weeën (Braxton Hicks) zouden kunnen zijn. Ze besluit dat wat er ook gebeurd, ze in ieder geval moet zorgen dat ze zo snel mogelijk wegkomt uit het vliegveld.

Het lukt Tia om met een taxi (die ze al van tevoren geboekt had) naar het hotel te komen waar ze die avond zou slapen. Omdat ze niet weet wat het noodnummer in Turkije is, en ze tot dan toe weinig mensen tegen is gekomen die engels spreken, besluit ze het heft in eigen hand te nemen.

Met behulp van een aantal Youtubevideo’s en adviezen die ze op het internet vindt, bevalt Tia, helemaal alleen, zonder medische hulp of begeleiding, in het bad van haar hotelkamer van een gezonde zoon. Maar dat is nog niet alles. Nadat de placenta volgde moest de navelstreng uiteraard nog doorgeknipt worden.

Niet alleen lukt het Tia haar eigen navelstreng door te knippen, daarna maakt ze zo goed en zo kwaad als het gaat de badkamer schoon, geeft haar baby borstvoeding en valt met hem in slaap op bed. De volgende ochtend neemt ze samen met haar zoon de vooraf geregelde taxi terug naar het vliegveld. Ze realiseert zich namelijk dat ze een paspoort nodig zal hebben voor haar zoon, als ze ooit nog weg wil uit Turkije. En besluit op het vliegveld te gaan vragen hoe ze dit zou kunnen regelen.

Niet geheel onverwacht zijn de medewerkers op het vliegveld stomverbaasd als Tia met een pasgeboren bij ze aan de desk komt. Om haar verhaal te controleren laten ze een dokter, de politie en de douane komen.

De arts stelt vast dat Tia inderdaad net is bevallen, en na een ondervraging wordt ze naar het Amerikaanse consulaat in Turkije gebracht om een geboorteakte en een paspoort voor haar zoon aan te vragen. Daarna wordt ze doorgestuurd naar het ziekenhuis waar haar gezondheid en die van haar zoon worden gecheckt.

Na twee weken vliegt Tia uiteindelijk met haar zoon Xavier terug naar Amerika.

We hebben Tia’s verhaal enigzins ingekort. Wil je het complete verhaal lezen, klik dan hier

Bron: Twitter

LEES OOK: 12 Geweldige, spannende en bizarre dingen die gebeuren in het tweede trimester