Deze geweldige boerderij op Ibiza is betaalbaar én leuk met kinderen

04.03.2018 04:55

Er zijn vier soorten Ibiza: die van de partytoeristen, de voetbalvrouwen en die van het massatoerisme. Maar nummer vier is van een geweldige soort: oude hippies die kleine fincaatjes voor weinig geld met elkaar delen. Deze is te huur!

Wie nog nooit op Ibiza is geweest denkt aan dikke Duitse en Engelse partytoeristen – of aan poenerige voetbalvrouwen. Die zijn er zeker te vinden op dit mooi eiland. Maar er zit een heel leuk laagje tussen deze bezoekers: leuke, hippe mensen met en zonder kinderen die hun weg weten te vinden naar verlaten strandjes, met afgelegen vistentjes aan het water, en die logeren in kleine boederijtjes (finca’s) in het bos die nauwelijks te vinden zijn. Dat is het leukste Ibiza dat er is!

Marita Ibiza is zo’n fincaatje. Een vriendin van ons logeerde er en was razend enthousiast. Zelf heb ik in vele kopieën ervan gelogeerd en steeds weer vond ik het zo’n ontdekking! Totaal afgelegen, met net een heel eklein beetje elektra, en water in grote tanks op het dak die twee keer per jaar gevuld worden. Het is er echt helemaal terug naar de basics – op het meest poenerige eiland dat Spanje bezit.
PicMonkey Collage

De finca van Marita ligt op 6 minuten rijden van Sant Eularia (waar alle kenners naartoe gaan) en 6 minuten van Ibiza Stad. Maar op Ibiza is niets ver rijden (behalve de toeristenhel aan de andere kant van het eiland).

PicMonkey Collage2

De finca heeft twee slaapkamers en is dus voor 4 personen. Er is geen zwembad, maar wel veel ruimte. je moet dus elke dag naar het strand, zo kun je alle kleine topstrandjes van het noorden en oosten verkennen, met hun kleine vistenten. En – vooruit – één avond een paar tientjes te betalen voor een biertje!

Plus
• Een van de authentieke finca’s van Ibiza! (daar zijn er niet veel van.)
• Nederlandse eigenares die haar adresjes met je wilt delen.
• Nog plek vrij van half tot eind augustus!
• Zeer betaalbaar.

Min
• Alles is moet met de auto – in het pikdonker.
• Geen zwembad.
* Alles behoorlijk basic (je moet niet bang zijn voor beestjes).

Kijk hier voor meer informatie.

LEES OOK: Meivakantie tip: met het hele gezin naar Ibiza