Deze zomer gaan we ultiem genieten op Corsica

08.04.2018 04:55

Corsica, ook wel bekend als Île de Beauté is een van de allermooiste eilanden in de Middellandse Zee. Grillig, ruig, en niet het makkelijkst te bereiken. Maar zo ontzettend de moeite waard. Als je van rust, schoonheid en zee houdt, dan is dit je plek.

Corsica heeft verschillende vluchthavens waar je op kan vliegen, maar je kan ook naar een van de Italiaanse of Franse havens rijden, en hier de boot nemen. Dan heb je meteen je eigen auto. En met de boot is natuurlijk ook lekker avontuurlijk. Op mooie dagen dagen heb je zelfs kans dolfijnen rond de boeg te spotten. Gaaf begin van de vakantie toch?

Een auto is op Corsica geen overbodige luxe, het eiland is namelijk 8680 km² groot, en het openbaar vervoer brengt je lang niet overal. En wat is er heerlijker dan met je auto het eiland verkennen? Langs de kust vind je ontelbare prachtige (en rustige!) strandjes, indrukwekkende rotspartijen en pittoreske stadjes. Ook kun je op Toscane heerlijk eten. Het eiland is dan wel Frans, in de keuken zie je veel invloeden terug van het nabijgelegen Toscane. Dus: overheerlijke (verse) visgerechten, ambachtelijke kazen en uitmuntende wijnen.

Overnachten kan op een camping, maar als je op zoek bent naar iets meer luxe zijn er ook genoeg vakantiehuizen te huur. Zoals dit heerlijk ruime huis met zwembad, drie slaapkamers en een goed uitgeruste keuken. Op 900 meter afstand vind je de haven, en het zandstrand Pinarellu. Vanuit hier kan je ook verschillende watersporten ondernemen, of een bootje huren om de kust mee te ontdekken.

Hier vind je verschillende vakantiehuizen op Corsica.

LEES OOK: Dit paradijsje in Frankrijk heeft alles voor de perfecte vakantie