Weer eens wat anders: deze zomer naar Oostenrijk (en dit ga je daar doen)

Vergeet dit jaar die Franse camping, of dat geijkte huisjes aan één van de Spaanse costa’s. We hebben iets veel leukers voor je! De ideale gezinsvakantie breng je namelijk door in Oostenrijk. Want daar is het niet alleen mooi, er is ook nog eens van alles te doen.

Je bent er in een halve dag rijden (dus geen drie dagen zwetend en met een stel ruziënde kinderen op de achterbank denken dat je dood gaat), het is ‘s zomers meestal prachtig weer, maar niet smoorheet, en de omgeving is fantastisch: Oostenrijk is de perfecte bestemming voor een heerlijke vakantie met het hele gezin. In het Salzburger Saalachtal vind je een aantal leuke hotels en appartementencomplexen die helemaal ingericht zijn op gezinnen en bovendien geen rib uit je lijf kosten. De omgeving biedt tal van mogelijkheden voor vermaak, dus de kinderen zullen zich geen moment vervelen. En jij ook niet trouwens. Want, let’s face it: de hele dag op een stoel bij het zwembad met een boek zit er met jonge kinderen sowieso niet in. Dus dan kun je je dagen beter vullen met leuke activiteiten. Wij zetten de leukste voor je op een rijtje:

* Lamprechtshöle
Dit is gegarandeerd een succes bij de kinderen, want wat is er nou spannender dan afdalen in een echte grot, diep onder de grond? De grot dankt zijn naam aan de ridder Lamprecht, die op het kasteel Saaleck woonde. Na een kruistocht bracht Lamprecht waardevolle schatten mee naar huis als erfenis voor zijn twee dochters. Volgens de overlevering liggen die schatten nog steeds verborgen in de grot. En de kinderen mogen in de grot mee op schattenjacht.

* Raften op de Saalach
Een avontuurlijke dag op het wilde water van de Saalach. Deze spannende ervaring zullen je kinderen zeker nooit meer vergeten. Uitgerust in volle bepakking gaan jullie te water in jullie boot, om de stromingen van de Saalach te trotseren. Deze rivier bedwingen vereist teamwork en vertrouwen en is dus bij uitstek een geweldige gezinsactiviteit. Onderweg stop je op de prachtigste plekken, waar je wat tijd hebt om uit te hijgen voor je je volgende waterval af gaat.

(E)-mountainbiken
Een lekker actieve middag heb je met z’n allen als je op de fiets het mooie Oostenrijkse landschap verkent. En je hoeft echt geen getrainde atleet te zijn om hier een lekker stukje te kunnen fietsen. Je bepaalt zelf je eigen tempo en de afstand, dus zelfs kinderen die net kunnen fietsen kunnen mee. Geniet van de omgeving en de prachtige uitzichten. Zeker weten dat jullie moe en voldaan terugkomen.

* Klettersteigen
Echte klimgeiten (en welke kinderen zijn dat nou niet?) kunnen bij deze avontuurlijke activiteit hun hart ophalen. Er zijn zes verschillende routes, die allemaal verschillen in moeilijkheidsgraad. Er is dus voor ieder wat wils, van beginners tot echte waaghalzen. En wie weet, misschien raak je wel zo geoefend dat je ze aan het eind van de vakantie allemaal gedaan hebt!

* Stand up paddling
Een combinatie van water,- en bergsport. Terwijl je je evenwicht probeert te behouden op je plank, glijd je door het stille water, omringd door prachtige bergen. Deze sport vereist finesse, maar met een beetje oefenen lukt het iedereen vast snel. En als je in het water valt, ach, wat maakt dat eigenlijk uit? Even zwemmen is tenslotte ook geen straf. Er zijn cursussen voor beginners en gevorderden.

* Wandelen en zwemmen in de Vorderkaserklamm
Deze wandeling heeft voor ieder wat wils: mooie natuur, bruisend water, avontuur en spelletjes voor de kinderen. Naast de kloof kun je een heerlijke pauze nemen en zwemmen. Lichtblauw water, mooie groene grasvelden en de mogelijkheid om te barbecuen direct aan het meer. De kinderen kunnen spelen op de vlotten en ‘s avonds gaat iedereen helemaal rozig weer naar huis. Dat is nog eens vakantie!

* Seisenbergklamm
Een spannende wandeling tussen uitgesleten gletsjers door, terwijl je je kunt vergapen aan de adembenemende natuur. Vroeger gebruikten houthakkers de kloof van Seisenberg om boomstammen te transporteren en jullie kunnen in hun voetsporen treden over de houten loopbruggen door de kloof. Je ziet prachtige watervallen, wild stromend water en onderweg leer je alles over de avonturen van de houthakkers.

* Kalchofengut
Een oud landgoed dat is opengesteld voor bezichtiging en waar je van alles kunt leren over de geschiedenis van het gebied. De boerderij op het terrein is eeuwenoud en heeft vele verschillende functies gehad. Leuk om de kinderen te laten zien hoe het er vroeger aan toe ging.

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Vala luisterde naar de Troonrede en dit zijn de (goede) nieuwtjes voor jonge gezinnen!

Vanmiddag werd de nieuwe Rijksbegroting gepresenteerd. Vala zat aan de buis gekluisterd om...
Lees verder