Dingen die je denkt als je graag zwanger wilt worden

15.08.2022 06:00

Femke herinnert het zich nog als de dag van gisteren: de tijd voordat ze zwanger raakte. Het verheugen, de spanning, de hoop en ook de teleurstelling. Nu zoon Max al drie is denkt ze er zelden aan, maar toen ze laatst sprak met een vriendin die op dit moment ‘bezig’ is met haar man (en bij wie het vooralsnog niet echt lukt)…kwam alles weer terug.

Lees ook: Ontroerend: Geen zwangerschaps-, maar onvruchtbaarheidsaankondiging

Zwanger raken. Het blijft toch een godsgeschenk als het lukt. De een hoeft slechts één keer met man/vriend de koffer in te duiken en húp, het is raak en de ander is maanden bezig. Zelf raakte ik na drie maanden ‘proberen’ zwanger, maar helaas ging dat mis na acht weken. Daarna duurde het een halfjaar. Een halfjaar waarin ik ervan overtuigd was dat ik natuurlijk nooit meer zwanger zou raken en dat ik een onvruchtbare vrouw zou blijken. Man, wat gaat er veel door je hoofd als je graag een kind wil. Je kunt er zo druk mee zijn, terwijl het toch de natuur is die bepaalt of het wel of niet gaat lukken. Mocht je denken dat jij een beetje gek aan het worden bent (of was, in retrospectief) DIT doen en denken we allemaal als we per se een baby willen:

 1. “Ik wil dat mijn kind op een heel romantische plek verwekt wordt. Als we straks op vakantie op Bali zijn dan beginnen we met proberen.”
 2. “Ik ga nooit plannen wanneer we seks hebben; ik wil dat mijn kind verwekt wordt in een passionele nacht.”
 3. “En ik ga zeker NOOIT zo achterlijk met mijn benen omhoog liggen om het sperma naar binnen te laten glijden.”
 4. “Jeetje, heb ik mijn hele leven heel goed de pil geslikt en altijd gesekst met condoom…blijkt dat je gewoon kun vrijen zonder zwanger te raken. NIKS gebeurd op Bali.”
 5. “OMG, ik ben toch niet onvruchtbaar, he?”
 6. “Toch maar eens uitrekenen wanneer ik vruchtbaar ben.”
 7. “Oh, gelukkig, ’toevallig’ heel passionele nacht tijdens vruchtbare periode.”
 8. “Jemig, hoe kan dit? Weer niet zwanger…mijn vriendinnen Lisa, Myrthe en Sophie raakten allemaal binnen drie maanden zwanger.
 9. “OMG, ik ben toch niet onvruchtbaar, he?”
 10. “Weet je wat, ik ga zo’n vruchtbaarheidstest halen. Maakt me niks uit. Een beetje hulp is nooit weg.”
 11. “Oh, dat betekent dus geplande seks...”
 12. “Nou ja, dat hoeft niemand te weten. Ik kan altijd nog een mooi romantisch verhaal verzinnen over de conceptie. Het gaat erom dat we een baby krijgen.”
 13. “We moeten het ook echt vaker gaan doen, lees ik op internet. Komende week iedere dag seks. Ik denk dat ik mijn orgasme voorlopig maar laat zitten.”
 14. “Jemig, schijn je om de dag seks te moeten hebben, omdat het zaad van de man anders te weinig krachtig is. Vier verloren dagen. Kut.”
 15. “Ok, ik ga dus toch maar met mijn benen omhoog liggen om het zaad erin te laten glijden, want zo schiet het niet op.”
 16. “Ik kan die zwangerschapstest niet zo goed lezen…zie ik nou een streepje of niet? Even bij de lamp kijken. Ik denk dat ik een streepje zie of is het de schaduw op het doorzichtige plastic? Is het nou een streepje of niet? Ik word gek. Ik doe er nog eentje. Nee, het is niks….volgens mij.”
 17. “Ik ben al twee dagen over tijd. Nog een test dan maar….Weer niks. Dit is toch raar.”
 18. “Ik ben al een week over tijd. Nog een test. Weer niks….Moet ik naar de dokter? Volgens mij ben ik zwanger, maar die tests pikken het gewoon niet op.”
 19. “Dokter zegt ook dat ik niet zwanger ben.”
 20. “Oh, ongesteld. KUT.
 21. “Ik vind er echt helemaal niks meer aan: al dat geseks.”
 22. “Weer niks. En beste vriendin is zwanger, vertelde ze vandaag. Ik heb blij gedaan, maar ik ben fokking jaloers.”
 23. “OMG, ik ben toch niet onvruchtbaar, he? Straks word ik nooit moeder….wat moet ik dan??? Huhuhuhuuuuuu”
 24. “Zie ik het echt? Is het een streepje? Ja!!!! Nog een test ter controle, ik geloof het nog niet. JAAAAAAAAAA!!!!!! IK BEN ZWANGERRRRRR!”
 25. “NEEEEEEEEEHHHH, ik bloed. Is dit een miskraam? Fuck, dit is een miskraam.”
 26. “Mennn, ik wist niet dat ik zo verdrietig zou zijn na acht weken zwangerschap. Ik word nooit meer moeder. Ik ben diep ongelukkig.”
 27. “Ik heb helemaal geen zin in seks, maar ik doe het toch maar. Dit is de allereerste keer dat ik een boodschappenlijstje lig te maken tijdens de daad. Man moest eens weten.”
 28. Iedereen krijgt maar baby’s. Zou ik er ook ooit eentje krijgen? Zo’n lieve knuffelbaby, die ik allemaal kusjes kan geven en die echt helemaal van ons is. Het lijkt me zo heerlijk om mijn ouders te vertellen dat ze een kleinkind krijgen.”
 29. “OK, ik moet er echt minder gefocust op zijn. Ik ga het even loslaten. En die vruchtbaarheidstests moeten ook de deur uit. Man man, ik ben past een half jaar bezig en nu schiet ik al in de paniek. Gewoon weer even genieten van elkaar.”
 30. “Weer niet zwanger. Maar ik ga niet stressen. Het is niet erg. Kan gebeuren. No sweat.”
 31. “Pfoeh, heel dronken. Voor het eerst weer lekker en passioneel gesekst.
 32. “DIT MEEEN JE NIET!!! ZWANGERRRRR!!!”

Lees ook: 14 keer het allerleukste aan zwanger zijn.