Dingen die je niet moet zeggen tegen een vrouw die aan het bevallen is

14.01.2018 00:10

 Wat blijkt: er zijn heel veel mannen die niet weten hoe ze zich moeten opstellen op het moment suprême. “Je lijkt wel een gorilla.” Seriously? Doe maar effe niet, gast.

Lees ook: Onderzoek: meer pijn als man bij de bevalling is

“Na uren van extreme pijn werd uiteindelijk mijn zoon van negen (!) pond geboren. Het eerste wat mijn man zei was: ‘Oh my god, het lijkt wel een oorlogsgebied hier beneden’”  (Linda, 33)

“’Katten gaan in een hoek liggen en floeps er glijden een paar kittens uit. Hoe moeilijk kan het zijn?’, dat zei mijn man, die bizar genoeg, nog steeds mijn man is” (Feline, 29)

“Op weg naar het ziekenhuis stopte mijn man nog even bij een benzinestation om een blikje cola te halen EN DE BANDEN OP TE POMPEN.” (Emma, 31)

“Mijn man vond het overdreven dat ik zoveel schreeuwde tijdens de bevalling. Hij heeft wel tien keer gezegd: ‘Volgens mij kun je je energie beter gebruiken.’ Ik heb hem gekrabt.” (Femke, 34)

“’Ik voel je pijn, schatje’, zei mijn man toen ik lag te persen. Ik haatte mezelf dat ik zo had gehamerd op empathie.” (Franciska, 37)

“Nadat mijn dochter was geboren, zei mijn man: ‘Ik ga naar huis. Ik ben al vierentwintig uur wakker. Ik ben uitgeput en jij hebt vannacht een uur langer geslapen dan ik.’” (Liselotte, 40)

“Ik voelde dat mijn zoon geboren ging worden en schreeuwde tegen mijn man: ‘Bel de vroedvrouw, hij komt, hij komt’. Hij keek me aan en zei: ‘Weet je het zeker? Misschien moet je wel gewoon poepen.” (Mieke, 36)

“Toen er weer een wee aan zat te komen, wees ik naar de plek naast het bed, omdat ik mijn man daar graag wilde hebben. Hij zat net onderuit te hangen in een luie stoel en zei: ‘Moet dat? Ik ben moe!” (Liesbeth, 35)

“Ik was al twee weken over tijd en de bevalling kwam heel langzaam en met veel pijn op gang, toen mijn moeder belde en zei: ‘Je zusje is zojuist drie weken te vroeg bevallen van een zoon. Het was binnen twee uurtjes gepiept.’” (Barbara, 27)

“Mijn baby kwam al half met zijn hoofdje naar buiten toen mijn man besloot het gebeuren even van dichtbij te bekijken. Om vervolgens uit te schreeuwen: ‘Jeeeemiggg, je vagina is enorm. Je lijkt wel een gorilla.” (Maaike, 25)

“Mijn ex-man zei de meest vreselijke dingen bij de geboorte van alle drie mijn kinderen.
Bij kind 1: ‘Gaat het wel?’
Bij kind 2: ‘Is het goed als ik jouw eten opeet?’
Bij kind 3: ‘Kun je even ergens anders gaan staan? Je blokkeert de tv.’ (Christien, 29)

“Tijdens de bevalling was ik een beetje ingescheurd en een verpleegkundige hechtte me nadien. Halverwege stopte ze en vroeg aan de verloskundige of ze even mee wilde kijken, want ‘ze twijfelde of ze wel goed zat’. Ik was er meteen van overtuigd dat ze mijn hele onderkant dichtgenaaid had.” (Alexandra, 38)

“Mijn man is er van overtuigd dat hij het heel goed gedaan heeft tijdens de bevalling van ons eerste kind. Helaas is hij vergeten dat de vroedvrouw hem moest vragen om van het bed af te komen en studio sport uit te zetten.” (Stephanie, 26)

“Ik steunde met mijn voet op het been van mijn man en hij zei: ‘Schatje, je doet me pijn!’WATTTT????” (Els, 23)

“Toen mijn zoons hoofdje voor het eerst zichtbaar was, zag mijn man dat hij zwart haar had. ‘Is het wel van mij? ’vroeg hij, zogenaamd grappend (mijn man heeft blond haar). Ik ben toen buiten mezelf getreden van woede.” (Ingrid, 27)

“Mijn bevalling duurde al drie dagen en mijn man vroeg: ‘Kun je niet een beetje opschieten? Ik verveel me dood.” (Henriëtte, 36)

“Mijn vliezen waren net gebroken en ik schreeuwde naar mijn man: pak een schone onderbroek. Hij kwam aanzetten met een string. Toen heb ik hem geslagen.” (Lotje, 32)

Lees ook: Bevallen terwijl je niet weet dat je zwanger bent. Het kan echt!