Dingen die ouders met liefde op zouden geven voor een nacht doorslapen

04.04.2021 06:00
Dingen die ouders met liefde op zouden geven voor een nacht doorslapen

Als je eenmaal een kind hebt, dan kom je er snel achter dat er eigenlijk maar één ding belangrijk is in het leven: nachtrust. En dat dat zoveel waard is, dat je bereid bent daar grote, hele grote offers voor te maken. Dit zou je bijvoorbeeld zonder moeite opgeven voor een zalige nacht doorslapen:

Lees ook: Hoe wij eindelijk weer in de wereld der slapenden belandden.

  • Koffie. De ontwenningsverschijnselen zullen even pittig zijn, maar we hebben er graag drie dagen horrormigraine voor over als we daar een hele nacht in dromenland voor terug krijgen. Bovendien wordt je behoefte aan cafeïne vanzelf minder als je je ogen gewoon eigenhandig, zonder pepmiddelen, open kunt houden, dus dat maakt het afstand doen van je bakkie pleur ook weer minder pijnlijk.
  • Seks. Want je moet gewoon een kosten-baten analyse maken en dan slaat de weegschaal toch echt uit naar de kant van de nachtrust. Van niet neuken ga je niet dood, van niet slapen uiteindelijk wel. Duidelijk verhaal, lijkt me.
  • Sociale contacten. Want die kun je namelijk ook onderhouden via WhatsApp, als je met je telefoon in bed ligt. Tuurlijk, gezelligheid is leuk en iedereen heeft vrienden nodig, maar als je toch altijd boven je cappuccino in dat leuke lunchtentje in slaap valt, heb je binnen de kortste keren ruzie met al je vrienden omdat ze je niet geïnteresseerd vinden. Kun je beter gewoon af en toe zo’n kussmiley naar je gehele contactenlijst sturen.
  • Je baan. Oke, dan moet je naar de Voedselbank enzo, maar daar heb je dan in ieder geval wel de energie weer voor. Sommige offers zijn het gewoon waard.
  • Wijn. Omdat je dat dan niet meer nodig hebt om het leed te verzachten en niet in huilen uit hoeft te barsten als om 17.00 uur blijkt dat er alleen maar appelsap in de koelkast staat.
  • Voedsel. Ik houd enorm van eten, maar slaap voedt mij nog meer. Bovendien zijn er niet voor niets vitaminepillen uitgevonden, dus in principe hoeft tegenwoordig niemand meer ten onder te gaan aan scheurbuik.
  • Je telefoon. Misschien nog wel moeilijker op te geven dan koffie, want de smartphoneverslaving zit diep bij de meeste ouders. Maar het vooruitzicht van een nacht waarin je niet met roodomrande ogen en een gillende baby in je armen Facebook zit te checken is genoeg om je iPhone in de wc te gooien.
  • Social media. Het is sowieso toch eigenlijk al te pijnlijk om iedere dag al die vrolijke, gestylede en vooral uitgeslapen koppen van je vrienden langs te zien komen op Instagram, dus onszelf die kwelling niet meer aan hoeven doen is eigenlijk gewoon überhaupt een goed idee.
  • Je huwelijk. Kans is aanzienlijk dat dat vanzelf stukloopt als je nooit meer seks hebt (zie punt 2), maar mocht je het ondanks de geheelonthouding toch nog steeds redden samen, dan is het het overwegen waard om een advocaat in de arm te nemen om jullie wegen officieel te laten scheiden. Natuurlijk, je houdt van elkaar en alles, maar je houdt ook van slapen. En je kunt nou eenmaal niet van twee walletjes eten.
  • Je kind. Nee hoor, grapje. Toch…?

Lees ook: 12 Dingen die je vooral niet moet doen als je kind niet wil slapen.