Dit weekend gaan we naar Scheveningen!

04.04.2014 14:36
scheveningen strandtent

Of het nu mooi weer wordt of regent, Femke en haar gezin gaan komend weekend naar Den Haag/Scheveningen. Hier zijn de plekken die zij op haar wishlist heeft. Ga ook! (Misschien komen jullie elkaar tegen!)

Waarschijnlijk is het een beetje te vroeg, maar Max is al net zo verslaafd aan bewegend beeld als ik. Ik heb hem laatst meegenomen naar de bioscoop en hij heeft anderhalf uur aan één stuk door gebiologeerd naar het scherm zitten kijken (ja, ja, ik laat hem ook genoeg buiten spelen!). Maar goed, als het komend weekend niet zo stralend prachtig is als de afgelopen dagen dan heb ik het idee opgevat om naar het Omniversum te gaan. Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat ik voor het eerst in dat enorme filmtheater zat en door het grote, ronde scherm gewoon het gevoel had dat de lava op het beeld (de film ging over vulkanen) over mijn heen spoelde. Zondag om elf uur draait er de film Dinosaurs…hoe vet moet dat niet zijn voor jongetjes?! Om dino’s levensgroot voor zich geprojecteerd te zien en het idee te hebben dat je ze bijna kunt aanraken. (Andere aanraders zijn: Deep sea en Born to be wild).

Na de film is het lunchtijd, dus gaan we lekker broodjes eten bij brasserie Berlage (dat ligt verscholen achter het Gemeentemuseum, Museon en het Omniversum). Voor kinderen is dit een ideale plek. Het terras kijkt namelijk uit op de enorme tuin waar druk wordt gevoetbald en gestept en binnen is er zelfs een tafelvoetbalspel. Hier was ik laatst met een Haagse vriendin en toen heb ik genoten van het 12-uurtje (sandwich gerookte zalm, waldkorn carpaccio, mueslibroodje mosterdkaas en pruimenchutney en een rundvleeskroketje). Deze kost normaal 10,75 euro, maar als je tegelijkertijd film en lunch reserveert (twee dagen van tevoren) dan ben je voor 16,95 euro per persoon klaar.  Reserveren kan bij Omniversum (070 – 4168200) of Brasserie Berlage (070 – 3387622)

Mocht het nu te lekker weer zijn om binnen te zitten, dan doen we het helemaal anders. Dan gaan we uitwaaien in de duinen tussen Scheveningen en Wassenaar en lunchen bij restaurant Onder de watertoren (Pompstationsweg, 2597 JW Den Haag). De kinderen kunnen hier lekker ronddollen op het grasveldje en het schijnt er te stikken van de wilde konijnen (schattig!!). Je kunt hier genieten van prima broodjes (als je er ’s avonds verzeild raakt is de huisgemaakte saté een aanrader) en voor de kinderen kun je pannenkoeken en wafels bestellen. Het paviljoen is een supergoeie plek om mensen te kijken, maar let wel goed op! Omdat het aan een druk fietspad ligt willen er nog wel eens hele snelle racefietsers voorbij zoeven.

Als de zon heel goed z’n best doet gaan we lekker loungen bij strandclub WIJ in Scheveningen (direct naast het noordelijk Havenhoofd). Deze tent heeft een zweem van exclusiviteit om zich heen hangen en daar moet je van houden (ik vind dat heerlijk!!). Terwijl jij op het terras je kleurtje zit bij te werken, kunnen de kinderen in de aangrenzende speetuin spelen. De prijzen zijn hier wel aan de hoge kant (voor een BLT tel je al gauw acht euro neer), maar ze hebben wel een heel fijne kinderkaart met onder andere poffertjes (à 4,50 euro) en een pizza margarita (à 7,50 euro).

Och, ik hoop dat die temperaturen omhoog knallen… dan weet ik wel waar ik verblijf dit weekend!