Uit dit Zuid-Spaanse droomhuis wilde Barbara niet meer weg…

23.05.2016 04:55
casita elena

Barbara was een keer in dit prachtige huis met uitzicht in Andalusië, Zuid-Spanje. Echt een van de mooiste plekken ooit, (redelijk) betaalbaar en super geschikt voor kleine kinderen.

Lees ook: Ontsnap even aan de realiteit en vier je vakantie hier

Toen we nog buiten de schoolvakanties weg konden, ging ik een keer in maart met Thomas en Felix naar het zuiden van Spanje. We vonden een waanzinnig leuk huisje, met uitzicht op Gibraltar en Marokko. Het zwembad was ijskoud, maar overdag lagen we heerlijk in de zon, en in de middag – na de middagslaap van Felix – reden we heuvels af, richting kust of naar de witte dorpjes in de omgeving.

   120719_medium 120721_medium 120723_medium 120725_medium

Het huis is ingericht in een veel te klassieke Engelse stijl die ik voor op vakantie nog net trek, maar die wel echt heel lief en comfortabel is. Het huis barst van de slaapkamers (3), babybedden (op bestelling), en alle kamers hebben openslaande deuren naar het terras. Er is een open haard, lekkere lounge stoelen voor buiten en een heerlijke keuken. Je kan erin met 6-8 personen. Ik zou zeggen: twee stellen met kleine kinderen max. Of een stel met opa en oma. Het kost per week maximaal 1225 euro.

De omgeving is ook geweldig: in 20 minuten rijd je zo naar het strand, of de andere kant op naar de beroemde witte steden rondom Ronda. Als je op Malaga vliegt, heb je de keuze uit vele low cost airlines. En het is heel goed te combineren met een bezoek aan Granada en Sevilla. Of Marbella en Gibraltar (geen bal aan hoor, die laatste).

Omdat wij in het (nog wat koude) laagseizoen waren, was het niet mogelijk om rond kindertijd te eten. Alles ging open rond acht of negen uur ‘avonds. In het hoogseizoen moet je aan de kust wel rond zeven uur kunnen eten, maar in de dorpjes blijft het zeer Spaans: alleen tapas tot 21 uur.

Je vergeeft het ze, want jezus wat is het daar mooi!

Plus
• Mooi huis, mooie omgeving
• Waanzinnig uitzicht
• Heel lieve Engelse eigenaren die ook voor je willen koken op verzoek
• Superveel privacy

Min
• Je moet alles met de auto doen en alles is een uur rijden
• Alleen voor een hele week te huur
• De heerlijke restaurants in de streek gaan pas na 21 uur open. Dat wordt de hele week thuis eten met een kleintje…

Casita Elena
Gaucin, Zuid-Spanje

Te reserveren via dit adres.

Het ligt een paar kilometer buiten Gaucin. Voor de lokatie klik hier.

120713_medium

Lees ook: Weet je het nog? Dat je midden op de dag zomaar in bad kon gaan liggen…