Frozen! Of waarom je deze zomer helemaal gaat smelten in Disneyland Paris

Frozen Summer Fun
Elsa, Olaf, Kristoff en Anna zijn deze zomer de hoofdrolspelers in Disneyland Paris. Barbara ging afgelopen weekeinde naar de opening van Frozen Summer Fun en liet van haar zoon Felix ondertussen nog even een Jedi Master maken!

Ik zal het maar eerlijk zeggen: bij de finale van de meezingvoorstelling van Frozen, biggelden de tranen over mijn wangen. Ik zat in een gigantische zaal met heel veel meisjes verkleed als Elsa en jongetjes als Olaf. Alle hits uit Frozen kwamen voorbij. De acteurs liepen tussen het publiek door, gooiden grote ballen de zaal in en moedigden iedereen aan om mee te gaan zingen. Bij Love is an open door was het al kippenvel, maar toen Let it go losbarstte, en er sneeuw op ons neerdwarrelde, hield ik het niet langer droog. Zelfs mijn zoon, die enorm jongen is en zogenaamd weinig met Frozen heeft (al heeft-ie ‘m 64 keer gezien) zat uit volle borst mee te zingen. Elsa kwam op, gespeeld door een Broadway-actrice, en ging er vol in – en al die kleintjes in de zaal zongen met haar mee.
Tegen zoveel emotie was niemand in de zaal bestand. Na afloop liepen we zaal uit, het zonlicht in, en moesten we echt even herstellen.

Frozen Summer Fun

Deze hele zomer is er in Disneyland Paris van alles rondom Frozen te doen en te zien. Twaalf keer per dag is de meezingvoorstelling van twintig minuten. In de grote dagelijkse parade om halfzes spelen Elsa en Olaf een rol en als afsluiter én als klap op de vuurpijl is er om 23 uur ‘avonds (!!) de afsluiter Disney Dreams – waarbij Let it go ook weer een hoofdrol speelt. Het vuurwerk, de muziek en de prachtige projecties van Disneyfiguren maken het einde van je dag helemaal geweldig.

Als een ratje in de keuken van Ratatouille
Maar er is nog zoveel meer nieuws te vertellen! Een jaar geleden opende de Ratatouille-attractie. De eerste keer dat wij met het gezin in Disneyland waren, eerder dit jaar, vonden we dat helemaal niet zo spannend klinken. Main Street wilden we zien, het kasteel, Alice in Wonderland en Mickey – de classics in het park.
Nu was ik er voor de tweede keer, met alleen mijn zoon van 9, en waren we er met het pr-team van Disneyland, die ons de ogen konden openen voor andere attracties. Zo kwamen we uit bij Ratatouille, dat een avond speciaal voor ons gezelschap geopend was. We renden achter de jongens aan, om in een wagentje te gaan zitten en de reis van het ratje Remy door de keuken van chef Gusteau te ervaren.
Fantastisch! Het was heel leuk, en spannend, je kan er nat worden en heet, en je schrikt – maar meer zal ik er niet over vertellen. Terwijl ik in het Ratatouille-restaurant zat te eten op het leukste pleintje van Disney Studio’s, renden de jongens de attractie in en uit. Alsof dat niet genoeg was geweest, moesten we er de volgende dag wéér in, rijen of niet.

Nieuw: de Jedi Training Academy!
Op de laatste dag van ons bezoek kreeg ik om 9 uur ‘s morgens een sms’je: of Felix zin had om getraind te worden als Jedi Master bij de Star Wars attractie. Holy! We wilden eigenlijk de dag beginnen in Crush’s Coaster, de achtbaan van de schildpad uit Finding Nemo, maar tegen dit aanbod kon Crush natuurlijk niet op.

Jedi training Academy
De Jedi Training Academy gaat officieel pas op 11 juli van start als attractie, maar wij mochten – met nog 15 jongetjes en meisjes tussen 7 en 12 jaar – van een voorproefje genieten. Vanaf 11 juli kun je de kinderen elke ochtend laten inschrijven voor een van de zes trainingssessies per dag. 16 kinderen per keer worden dan getraind om met een laserzwaard om te gaan. Ze moeten een paar moves leren en oefenen te duiken, aan te vallen en te ontwijken. Toen ze dat een paar keer geoefend hadden, verscheen Darth Vader opeens: een siddering ging door de zaal – en door mijn zoontje met z’n nieuwe brilletje, die als eerste proefpersoontje mocht proberen Darth Vader te verslaan, met zijn nieuw aangeleerde moves!

Zeven dwergen in de badkamerspiegel
Wauw… Dat was het gevoel dat we hadden in de trein terug. Felix wilde zijn Jedi-jas natuurlijk niet meer uitdoen (hij wilde er zelfs in slapen). Het was echt overweldigend, dit bezoekje, en het slapen in het Disneyland Hotel, misschien wel het beste hotel waar ik ooit heb geslapen. Echt belachelijk goed was alles.
De laatste avond poetsten we onze tanden, ik legde Felix in bed en toen hij al half sliep zei hij: “Mama, heb je gezien dat de zeven dwergen in de ijst onze badkamerspiegel zitten, met bovenop Sneeuwwitje?”
Nee schat, ik had het nog niet gezien.
Ik liet hem een foto zien van zijn kleine broertje Morris (3). Toen zei hij: “Ik mis papa en Morris, zullen we volgende keer weer met z’n vieren gaan?”

Lijkt me een top plan!

Frozen Summer Fun

Bedankt iedereen van Disneyland Paris voor de goede zorgen!

INFORMATIE
Na de succesvolle seizoenen ‘Swing into Spring‘ (voorjaar), ‘Disney’s Halloween Festival‘ (najaar) en ‘Disney’s Betoverende Kerst‘ (winter), is er dit jaar een nieuw seizoen in Disneyland Paris tijdens de zomermaanden: ‘Frozen Summer Fun’. Met onder andere een gloednieuwe Frozen show en een speciale scene in de avondshow Disney Dreams!, zal deze zomer voornamelijk in het teken staan van deze populaire film. Daarnaast kunnen Star Wars fans hun hart ophalen met de nieuwe ‘Jedi Training Academy’, die medio juli in première gaat. 

Het vernieuwde zomerseizoen loopt dit jaar van 1 juni t/m 13 september 2015.

frozensummerfun2015-1-708x218

Geschreven door
More from Barbara van Erp

“Zal ik mijn man ‘s nachts flesvoeding laten geven?”

Laura heeft een baby van 4 weken die nog heel slecht slaapt....
Lees verder