Ga je in het ziekenhuis bevallen? Kijk dan niet raar op als je een rekening krijgt!

21.12.2015 16:32

 Voor de bevalling van haar zoon Max wilde Femke per se naar het ziekenhuis. Zo dicht mogelijk bij de medische specialisten. Tot haar grote verbazing moet je voor een ziekenhuisbevalling (zonder medische indicatie) zelf flink betalen. Dat viel tegen…

[Ad] Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was, droomde ik van een bevalling in het ziekenhuis. Voor mij geen rustige muziek en kaarsjes in mijn eigen woonkamer, maar hup de auto in en met gierende banden richting het walhalla van gynaecologen. Een bevalling is natuurlijk, dat weet ik, maar iedereen is ervan op de hoogte dat er soms wel wat complicaties om de hoek komen kijken. Voor het geval dat er iets mis zou gaan, wilde ik dicht bij medisch onderlegde types zijn.

En zo ging het dus ook. Al met een halve centimeter ontsluiting reed ik met de verloskundige naar het ziekenhuis, hijgend en puffend. Mijn man Reinier er achteraan. Opgelucht haalde ik adem toen we aankwamen in ‘de veilige haven’. En na een uur of zes kwam onze zoon, blakend van gezondheid, ter wereld.

Maar die veilige haven kost wat, kwam ik een paar weken later achter. Er viel een rekening op de mat van meer dan driehonderd euro. Plus een eigen bijdrage aan de kraamzorg van tweehonderd euro, viel me dit wel even zwaar tegen. Als je niet aanvullend verzekerd bent, wat ik niet ben, kunnen de kosten van een bevalling flink oplopen.

Daar had ik geen rekening mee gehouden. Ik dacht gek genoeg dat dit in Nederland geregeld zou zijn. Nou is 500 euro natuurlijk niet een mega-bedrag, maar wel even slikken als je net heel wat geld heb gespendeerd aan een kinderwagen, maxicosi, draagzak, kinderkamer en ga zo maar door. Had ik geweten dat mijn eigen verzekeraar VGZ een gespreid-betalen-mogelijkheid heeft, dan had ik zeker gevraagd of ik daarvoor in aanmerking zou komen.

vgzBetalingsregeling – Uw openstaande facturen in termijnen betalen
Zit u krap bij kas? En komt u daardoor in de knel met het betalen van uw facturen? Dan is het fijn als u het bedrag gespreid kunt betalen. Bij ons kan dat via een betalingsregeling. Verwacht u komend jaar uw eigen risico volledig te moeten betalen? Vanaf 2016 kunt u dit ook gespreid betalen.

Lees meer over gespreid betalen van uw verplicht eigen risico

 

Dit is een gesponsord bericht. Lees hier alles over ons advertentiebeleid.