Het best bewaarde geheim van Italië: Procida.

Het is één van de best bewaarde geheimen van Italië: het eilandje Procida. Het ligt naast het bekende (en dure) Capri en (overvolle) Ischia, maar niemand gaat erheen. En daarom zeggen wij: neem die baby en die peuter onder de arm, vlieg naar Napels, huur een auto, rijdt naar de haven van Napels en neem de ferry naar Procida. Je idylle ligt op je te wachten. 

Sommige Italianen verklaren je voor gek, “Procida, daar is niks!”. En dat is precies waarom wij er verliefd op geworden zijn. Overal felgekleurde huisjes met hun typische boogarchitectuur en op elke hoek van de straat kom je verschrompelde oude zeelieden tegen. Het eiland kent geen bomvolle vreetschuren maar biedt kleinschalige restaurantjes – zo eentje met 5 stoelen en 2 tafels- en vissers die zorgen voor de maaltijd van de dag, geen disco’s, maar bloemenpracht, citroenbomen en rust. Voor een jong gezin is dit de ideale plek om tot rust te komen. Je huurt een appartementje, brengt hele dagen op het strand door, gaat uiteten in de altijd kindvriendelijke restaurants (want Italianen zijn dol op bambini!) en voelt de stress van je afglijden. En als je je gaat vervelen pak je je huurauto en maak je een tourtochtje over het eiland.

Om nog eens extra de idylle te benoemen: de films Il Postino en The talented mr Ripley werden hier opgenomen. En die herinneren wij ons door de onaards prachtige beelden van slingerende straatjes, Vespa’s en een diepblauwe zee. Via AirBnb hebben we twee PERFECTE slaapadressen gevonden. Allebei typisch Italiaans, op loopafstand van het strand en met een prachtig panoramisch uitzicht op zee.

Tip 1: Procida Fishermens House
Tip 2: Il mare a portada di mano

Even genoeg van het kleine eilandje? Pak dan de boot naar Napels, de grootste havenstad van Italië en ervaar het bizarre contrast op slechts 12 kilometer afstand. De meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Napels zijn  Palazzo Reale, Castel Nuovo en het operatheater San Carlo. Het meest heerlijke hieraan is dat je in je achterhoofd kunt houden dat je ieder moment weer terug kunt vluchten naar jouw geheime plekje op aarde: Procida.

isola procidaisola procida isola procida isola procida

LET OP: er is hier echt niks te doen, dus met jonge kinderen is het leuk genoeg, vanaf vier heb je meer vertier nodig!

LEES OOK: Herfstvakantie in het Bali van Europa: het heuvelachtige landschap van de Algarve

 

Geschreven door
More from Ilana Tetenburg

Lanzarote: weg met die winterdip!

Iedereen heeft het nodig, vitamine D, maar nu we de zomer vaarwel...
Lees verder