Als je een grotere auto wil kopen (want: baby op komst), maar niet durft…

Antoinet (29) en haar man Jurriaan (27) krijgen binnen 8 weken een dochter. Alles is in orde: de babykamer is klaar, de bugaboo gekocht, er is melkpoeder in huis voor als de borstvoeding niks wordt… Maar ze zitten nog met één ding: er moet een grotere auto komen, want die Ford Ka die ze rijden? Nee, daar past echt niks in.

‘Jur en ik zien er al weken tegenop: we willen een nieuwe auto kopen, maar we zijn bang. Bang voor ellende. Als je een tweedehands auto koopt, weet je nooit echt waar je aan toe bent. En als je, zoals wij, echt niks NIENTE van auto’s afweet, dan is het gewoon eng om duizenden euro’s neer te leggen voor een exemplaar waarvan je niet weet of ie verborgen gebreken heeft. Voordat we deze Ford Ka kochten, deden we twee keer een miskoop: één keer moest de turbo dertien dagen na de aankoop vervangen worden en bij de tweede auto blokkeerde het slot steeds als je ’em op afstand probeerde te openen (en dat was nog maar het begin van de ellende). Jur en ik trappen in mooie praatjes van dealers: “Even de olie verversen en hij rijdt weer als een zonnetje” dus daarom worden we alleen al bij het denken aan het kopen van een nieuwe auto zenuwachtig.

Maar het moet. Het MOET. Als ik zie wat mijn vriendinnen voor meuk meenemen zodra het kind er is… oh my. Enorme luiertassen met complete nieuwe outfits, verzamelingen flessen, luiers, verschoonmatjes voor de baby, kinderwagen, autozitje, speelgoed, campingbedje… weet ik veel wat ze allemaal meesjouwen. Wat ik wel weet is dat dat allemaal bij lange na niet gaat passen in dat kleine Ka’tje van ons.

Maar gelukkig gaat het dit keer makkelijker worden. Want ik heb een website gevonden waar je zonder zorgen een tweedehands auto kunt kopen: Bynco.com (Buy Your Next Car Online). Gegarandeerd veilig en zonder dat je genaaid wordt door een louche figuur. Je gooit je auto in een winkelwagentje, net zo makkelijk als je op een kledingsite een nieuwe broek shopt. Alle auto’s die op bynco.com staan moeten voldoen aan deze voorwaarden:

  • Betaling via een onafhankelijke derdengeldrekening (net als bij een huis, dus niet vooraf aan een dealer)
  • 14 dagen proefrijden
  • Niet goed geld terug
  • Thuisbezorgd binnen een paar werkdagen
  • All-in prijzen, geen bijkomende kosten
  • Standaard 180 dagen garantie
  • Volle tank

Ik vind dit serieus een uitkomst! Zo’n uitkomst dat ik me afvraag waarom er niet eerder iemand op dit idee gekomen is. Wat heerlijk dat je niet meer met de trein vanuit Amsterdam naar de achterhoek hoeft om een auto te bekijken die je vervolgens toch niet wil omdat ie in reallife tegenvalt, of wél wil, maar die na een week allerlei kuren blijkt te hebben en dat je er dan aan vast zit. Jur en ik zijn superopgelucht en struinen avond aan avond op bynco.com. Ik verheug me nu al op die ruimere auto waarin we ook nog eens veertien dagen op proef kunnen rijden… want dan kunnen we mooi testen of de bugaboo en aanverwanten er ook daadwerkelijk allemaal inpassen.

Dit bericht is het resultaat van een samenwerking met BYNCO, maar de inhoud is 100% van ons. Kijk hier voor onze advertentievoorwaarden

 

Geschreven door
More from Redactie

Stelling: ouders van tegenwoordig zitten teveel bovenop hun kinderen

Me to We poneert wekelijks een actuele stelling over kinderen, ouderschap en/of...
Lees verder