Herfstuitje: ga op bezoek bij Trix de T-rex in Naturalis

20.10.2016 04:50

Al tientallen jaren zijn generaties kinderen gefascineerd door dino’s. Vroeger draaide Sanne de videoband van Platvoet en zijn vriendjes grijs. Keer op keer keek ze hoe de kleine dinosaurus Platvoet de Tyrannosaurus Ruigtand te slim af was. En nu, voor het eerst, kan je Ruigtand ook in het echt gaan bekijken, in Leiden. Naturalis heeft namelijk sinds september een T-rex!

Al enkele jaren probeerde Naturalis een T-rex skelet naar Nederland te krijgen. Nou was het geld niet eens zozeer het probleem, maar vooral dat er nergens een T-rex skelet ‘over’ was om tentoon te kunnen stellen. Tot september 2013, toen er in Montana een nieuw skelet werd ontdekt bij een opgraving. Met een massale sponsoractie wist Naturalis dit skelet naar Leiden te krijgen, waar je het sinds 10 september kan gaan bekijken bij de tentoonstelling T-rex in Town.

De tentoonstelling is heel mooi, en het skelet (natuurlijk het hoogtepunt) is echt heel indrukwekkend om een keer van dichtbij te zien. Voor jonge kinderen kan de tentoonstelling nog wel een beetje eng zijn. Vooral met het begin, waarbij je door een landschap met bewegende dino’s loopt, had Femke’s Max het een beetje moeilijk. Hij vond met name de tafel waar je met plastic dino’s kon spelen leuk. Ach ja..

Lees ook: Het allerleukste museum voor de kleintjes, Nijntje!