Goed nieuws! Tunfun is weer open: het ideale uitje voor een regenachtige dag

09.02.2019 04:55

Barbara schreef een aantal jaar geleden dit stukje over één van haar meest bezochte bestemmingen in Amsterdam. Vorig jaar April werd Tunfun door de brandweer gesloten, maar sinds juli dit jaar is het gelukkig weer permanent open. 

Barbara testte elke week voor het Parool een plek in Amsterdam. Is het leuk met de kinderen, en misschien nog wel belangrijker, ook een beetje leuk voor haar? Deze week: Tunfun.

Je kan dus wel heel gelukkig zijn in een ballenbak, ontdekte ik deze zondagochtend. Tunfun heeft er een, de ondergrondse speeltuin bij het Waterlooplein die onder ouders ook wel bekend staat als de hel op aarde.

Al acht jaar is dit onze uitvalsbasis op koude zondagochtenden, maar ik was inmiddels lang niet meer geweest. Dat kwam deels door de koffie die ze er serveerden, dezelfde chemische schuimshit als die ik destijds uit de automaat op mijn werk dronk. De rest van de catering was nog treuriger: saucijzenbroodjes en kaasflappen onder een rood lampje, u kent het wel.

De laatste keer dat ik er was, was ik verbijsterd over zoveel smerigheid. Ik zat daar met een baby aan de borst terwijl er druppels condens op mijn hoofd neerkwakten, een emmer poepluiers was een kolossale berg geworden die dreigde om te vallen en naast mij kotste een dik meisje over onze schoenen heen (in roze Fristi-kleur). Dat was dus voorlopig de laatste keer.

Nu is de kleinste drie en blijken jongetjes van acht het heel leuk te vinden om een klein jochie wegwijs te maken in de tunnels en ballenbak. Dus vooruit, daar gingen we maar weer eens.

Het viel alles mee. Die saucijzenbroodjes lagen er nog steeds, maar daarnaast hebben ze nu panini met mozzarella, biologische ijsjes, rijstwafels per stuk, bekertjes fruit en nieuwe koffie! En er waren nog meer nieuwe dingen: een babyspeelhoek, een veel schoner uiterlijk en gratis oordopjes voor de ouders. Tip: ga ‘s morgens vroeg, dan heb je minder kans op poep en kots.

Oudervriendelijk: 2/5 sterren

Kindvriendelijk: 5/5 sterren

Kinderstoel? Ja

Kindermenu? Ja

TunFun
Mr.Visserplein 7
Amsterdam

Beeld: Tunfun

Lees ook: 10 Speeltuinen waar iets heel erg mis is gegaan