Hier hebben de gebraden kippetjes namen (en er is een kabelbaan!)

01.03.2014 19:10
buds

Soms, heel soms, is het broodnodig om de Randstad te verlaten. Femke, die haar wortels op de Veluwe heeft liggen, kwam terecht in Buds te Nieuw-Milligen. Een hééél kindvriendelijk vintage restaurant in de buurt van Apeldoorn.

Easy going, dat is de sfeer die hangt in restaurant Buds. Toen een vriendin (met peuter) en ik (met Max) hier een tijdje geleden binnenliepen voelden we meteen dat we op een goeie plek terecht waren gekomen. Her en der liepen wat kinderen rond, wat betekende de bediening het hoogstwaarschijnlijk niet zo erg zou vinden als één van onze oververmoeide kinderen spontaan (heel even maar) zou beginnen met krijsen.

DSC_0130   DSC_0970 DSC_0952 DSC_0372

Mega-vriendelijk
Het Oud-Hollandse (of hip gezegd: vintage-) gevoel deed wonderen voor ons gestresste randstedelingen. En de bediening was ook zo mega-vriendelijk. Niet om Amsterdam nu af te zeiken: maar wat een chagrijnige studenten staan je daar toch vaak te negeren als je snakt naar een biertje. Bovendien is er rond restaurant Buds (gevestigd in een mooi oud pand) de ruimte voor een heel speelgebeuren buiten, compleet met kabelbaan en klimwand, en tijdens het wachten op het eten kon de 3-jarige van mijn vriendin van de glijbaan af. Max probeerde ondertussen binnen in de speelhoek een fornuisje te molesteren. Na niet al te lang wachten (en dat is belangrijk, want je weet nooit hoelang kinderen het volhouden) verscheen er een Veluws kippetje met goed doorbakken frietjes op tafel en een pannenkoek voor ons peutertje.

Kusje van de tuinkabouter
Buds serveert trouwens verschillende varianten van het Veluwse kippetje en geeft ze namen mee, zoals Esther (bedolven onder verse champignons) en Barbara (met appelcognacsaus). Ik vind dat eerlijk gezegd niet de meest gelukkige keuze, maar ach, het bedierf mijn eetlust ook weer niet.
Fijn was dat het voor de bediening geen moeite was om even een potje Olvarit warm te maken, zodat Max in zijn ouderwetse kinderstoel ook gezellig mee kon smakken. Al met al een goede plek om de dag af te sluiten en na een ‘Kusje van de tuinkabouter’ (vanilleijs met aardbeiensaus en slagroom) verlieten we voldaan dit heerlijke plekje.

Leuk om te weten (voor omwonenden of mensen op doorreis): bij Buds kun je ook afhalen.

www.buds.nl