Hier kun je om 5 uur met een hongerig kind terecht (en lékker!)

14.08.2016 04:55
restaurant hagedis, kindvriedndelijk restaurant den haag, vegetarisch restaurant kinderen, hagedis den haag

In restaurant Hagedis in Den Haag word je niet met de nek aangekeken als je om vijf uur binnen komt zetten met een hongerig kind. Al moest Femke wel even uit haar comfortzone stappen om lasagne met boerenkool te bestellen.

Lees ook: Afscheidsbrief aan vakantie

Als vleeseter zou ik niet zo snel een vegetarisch restaurant binnenstappen. Maar toen ik hoorde dat restaurant Hagedis (geweldige naam trouwens voor een Haagse tent) een aparte speelserre voor kinderen heeft, werd ik opeens wild enthousiast over de vegetarische, biologische, glutenvrije keuken.

Het oude schoolgebouw waarin het restaurant is gevestigd, doet een beetje kil aan wanneer er nog weinig tafeltjes gevuld zijn. Maar naarmate het voller wordt, hangt er een steeds betere sfeer. Omdat er meer gezinnen zitten te eten met hun kinderen, voel je je niet opgelaten als jouw kind ineens uit het niets ‘tietieeeeee’ begint te roepen en een stuk pizza op de grond keilt. Ook is het fijn voor kinderen ouder dan de mijne (die 1 jaar is) dat ze tussen de gerechten door even lekker kunnen spelen in de speelkamer.

Zo kun je onverwacht ineens een heel volwassen gesprek met je man (of andere tafelgenoten) hebben. Heerlijk!

Het eten is prima en niet duur. Ik ben vooral enthousiast over de kinderschotels (pasta met rode saus en kaas of een pizzapunt) en vond de lasagna met boerenkool een heel gewaagde keuze van mezelf. Al zal ik de volgende keer toch eerder kiezen voor de kaasfondue. Maar: jullie begrijpen goed… er komt een volgende keer! Het is namelijk een behoorlijk ideale plek voor ouder en kind.

Plus
• Speelkamer en kinderstoelen aanwezig.
• Het restaurant gaat lekker al om vijf uur open.
• Prima prijs-kwaliteit-verhouding.

Min
• Tja, het blijft vegetarisch.
• Bediening is vriendelijk, maar af en toe wat traag.
• Snel vol in het weekend, dus altijd reserveren.

De Hagedis
Waldeck Pyrmontkade 116, klik hier voor de route.
2518 JR Den Haag
070 364 0456

www.restauranthagedis.nl

Lees ook: Stappenplan: hoe overtuig ik mijn peuter dat hij moet eten?