Hoe een supermodel de borstvoedingsmaffia van repliek diende

28.09.2015 12:30

Moeder zijn is niet altijd makkelijk. Want heb je eenmaal gebaard, dan heeft de hele wereld opeens iets te zeggen over hoe jij het aanpakt met je kroost. Iedereen weet het altijd beter en elke keus die je maakt ligt onder een vergrootglas. Dat is al irritant als je gewoon maar een ‘plain Jane’ bent, laat staan als je niet alleen moeder bent, maar ook nog eens beroemd. Want dan houdt helemáál iedereen je met argusogen in de gaten zodra je over dat staafje hebt gepiest. Zoals ook Canadees supermodel Coco Rocha aan den lijve moest ondervinden…

Rocha en haar gezin vierden vakantie in op het tropische Oahu op Hawaii, toen ze zonder melkpoeder voor haar zes maanden oude baby kwamen te zitten. Het model stuurde daarom een berichtje via de Amerikaanse boodschappenservice ‘GoButler’, met een vraag om een pak poeder voor haar dochter. Dat bericht deelde ze met haar achterban en toen brak de hel los.

Lees ook: Lieve medemoeders, zullen we eindelijk eens normaal gaan doen over borstvoeding?

Want hoe dúrfde Coco haar arme dochter kunstmelk te voeren? Ze wist toch zeker wel dat borstvoeding het allerbeste was? Shame on you, mommy! De veroordelingen waren weer eens niet van de verwaande moederlucht. Gelukkig heeft dit topmodel niet alleen móóie huid, maar ook een dikke. Want in plaats van zich er ook maar iets van aan te trekken, diende ze de haters van repliek op Instagram:

coco-rocha-ioni

Preach it, mama! Want Coco heeft dus groot gelijk. Moederschapskeuzes behoeven geen referendum, niet iedereen hoeft er een mening over te hebben. Behalve de moeder (en oke, misschien de vader) zelf. Tuurlijk, hoera voor de borstvoeding en we vinden de foto’s van Doutzen Kroes en Gwen Stefani met hun baby aan de borst echt heus prachtig. Maar een beroemde baby aan de fles is net zo schattig en trouwens ook net zo goed en minstens zo verantwoord. Want die baby krijgt gewoon lekker te eten van zijn moeder. En wordt dus goed verzorgd. En dat is toch het enige dat belangrijk is?

Discussies over iemands manier van ouderschap zijn eigenlijk gewoon niet nodig, ook al lijkt het tegenwoordig wel een trend. Het gaat niemand wat aan hoe jij je baby voedt, welke luiers jij hem aantrekt, hoe jij hem troost als hij moet huilen. Plaats jij een foto van je baby aan de borst, dan is applaus niet nodig. Net zoals gehoon niet nodig is als jij je baby voert met melkpoeder. Be supportive, of fuck off. Dat lijkt mij de enige juiste filosofie. Het moederschap is tenslotte geen democratie, dus laat iedereen zich er vooral gewoon lekker buiten houden.

Lees ook: Als borstvoeding niet lukt… (Over de krankzinnige druk die je dan voelt).