Hoe overleef je een vliegreis met kinderen? 10 Tips!

In het vliegtuig is uren op de iPhone gelegitimeerd...
Gisteren schreef Vala hoe zij van Californië naar Nederland vloog met haar twee kinderen. En hoe haar zes weken oude dochtertje de hele reis (10 uur lang!!!) onophoudelijk huilde. Dat resulteerde in heel wat kilometers door het gangpad met een baby in de draagzak.

Ga jij binnenkort ook het vliegtuig in met je kroost? Vala geeft je 10 tips om er zonder kleerscheuren doorheen te komen.

  1. Ga een week van tevoren naar de Action. Koop allerlei kleine onzinnige speelgoedjes die je anders nooit zou kopen en pak alles in. Donder het in een grote tas en laat je dreumes/peuter/kleuter graaien tijdens de vlucht. Ieder half uur een ‘cadeautje’ uitpakken, ieder half een uur een nieuwe verrassing om mee te spelen.
  2. Neem een draagbaar dvd-spelertje mee. Hersenverweking door teveel ‘schermtijd’? Prima, dan maar een paar grijze cellen minder als het betekent dat je je kind niet krijsend onder de stoelen van de medepassagiers vandaan hoeft te trekken.
  3. Neem een drager mee. Er schijnen babies te zijn die een hele vliegreis slapen in zo’n gezellig mandje dat je aan de bordkartonnen vliegtuigmuren kunt vastgespen. Die mythes doen de ronde. Maar ik zou er niet op rekenen. Met een draagzak heb je je handen vrij en kun je in ieder geval nog de gangpaden op en neer ijsberen als je baby aan de brul gaat.
  4. Vul je handbagage met eten. Geloof me, dat extra paar schoenen heb je niet nodig. Een familiepak rozijntjes wel. Prima dat je je kind normaal niet laat snoepen, hoera voor verantwoord ouderschap enzo. Maar in het vliegtuig zijn snacks je redding. Als er namelijk wat in dat mondje zit, kan er ook niet gekrijst worden.
  5. Geef je i-Phone aan je kind tijdens de vlucht. Natuurlijk, dat ding was hartstikke duur. Maar zes therapie-sessies voor PTSS na de vakantie zijn nog veel duurder.
  6. Lees voor. Ik snap dat je je verheugd had om zelf eindelijk die nieuwe bestseller soldaat te maken. Maar Pluk van de Petteflet is ook leuk. Heus. Ook na de tiende keer. Echt, ik ben fan van Zaza de kakkerlak.
  7. Maak je vent chef entertainment. Papa’s zijn vaak heel goed in creatieve spelletjes verzinnen voor de kinderen. Zet hem maar even aan het werk.
  8. Koop een voorraad oordoppen voor de passagiers om je heen en bied ze bij het begin van de vlucht aan.
  9. Voel je vooral niet schuldig als je met een huilend kind in het vliegtuig zit. Sommige mensen kunnen enorm onbeleefd zijn en gaan zeuren. Prima, hun probleem. Het is niet alsof je je kind hebt opgedragen de boel bij elkaar te krijsen.
  10. Bedenk: over een paar uur sta je weer op de grond en is de hel voorbij. En als je eenmaal een krijsende baby in een vliegtuig hebt overleefd, dan kun je alles!

LEES OOK: Afscheidsbrief aan vakantie

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Waarom terroristen net peuters zijn (en we hun driftbuien dus moeten negeren)

Gisteren werd de wereld opnieuw opgeschrikt door aanslagen. Ditmaal in Londen. Het nieuws...
Lees verder