“Ik ben vier maanden geleden bevallen en durf nog steeds niet te vrijen!”

31.01.2016 04:55

Susan is vier maanden geleden bevallen van dochter Sterre. Sindsdien heeft ze meerdere malen geprobeerd om met haar man te vrijen, maar tot nu toe zonder enig resultaat. Het doet pijn en het lukt niet. Wat moet ze doen?

“Mijn man en ik hadden voor de komst van Sterre een redelijk spetterend seksleven, al zeg ik het zelf. Het gemiddelde van twee keer per week haalden wij ruim. Soms wel vier keer. Hoe anders is dat nu. Ik ben bang om met mijn man naar bed te gaan, omdat het pijn doet. Toen we weer ‘mochten’, na een week of acht, had ik ook echt wel weer zin. Ik had geen idee dat het zo moeilijk zou gaan worden. We lieten ons helemaal gaan in een uitgebreid voorspel, maar toen mijn man bij mij naar binnen wilde gaan, gilde ik het uit van de pijn. We zijn maar gestopt en dachten: ‘Wieweet gaat het over twee weekjes beter…’ Maar ook twee weken later, deed het nog net zoveel pijn. Je zou denken dat er misschien van alles ‘misgegaan’ is van onderen tijdens de bevalling, maar ik ben niet eens ingeknipt en heb maar twee hechtingen gehad. Een vriendin opperde laatst dat het misschien te strak gehecht is. Kan dat? Ondertussen merk ik dat ik steeds verkrampter reageer als mijn man me alleen maar aanraakt, omdat ik bang ben dat ie ‘wil’ en tja…dat betekent dat ik dan pijn zal hebben. Wie herkent dit? Gaat het vanzelf over? Wat moet ik doen?”

Wat zouden jullie Susan adviseren? Hoe kan ze haar man overtuigen? Laat het haar weten op onze Facebook. Ook een vraag? Mail hem naar ons op hallo@me-to-we.nl.

De echte naam van Susan is bij de redactie bekend.

Lees ook: 18 zaken die mannen moeten weten over seks tijdens de zwangerschap en daarna