Kan je niet wachten op de test? Dit zijn 13 signalen dat het zo ver zou kunnen zijn

10.03.2019 04:55

Het is inmiddels een paar weken geleden en de spanning begint op te lopen: ben je zwanger? Wachten tot je de test kan doen is zenuwslopend. Deze signalen zouden er alvast op kunnen duiden dat het raak is. 

1. Je voelt je sneller kortademig:
De groeiende foetus heeft zuurstof nodig, waardoor jij ineens buiten adem kan raken als je de trap oploopt.

2. Pijnlijke borsten:
Je beha aandoen voelt ineens helemaal niet meer comfortabel. En is ie nu ook ineens te klein? Gevoelige en grotere borsten kunnen een van de eerste tekenen van zwangerschap zijn.

3. Vermoeidheid:
Ineens als je energie kwijt? Val je ’s avonds als een blok in slaap? Dit kan komen door de zwangerschapshormonen. De vermoeidheid is het ergst in het begin van de zwangerschap.

4. Misselijkheid:
Bij de meeste vrouwen begint de ochtendmisselijkheid vanaf de zesde week, maar sommigen krijgen er meteen al last van. Ben je uit het niets ineens vaak misselijk? Dit kan een teken van zwangerschap zijn.

5. Oneindig veel plaspauzes:
Word je ineens drie keer per nacht wakker omdat je naar de wc moet? Tijdens de zwangerschap produceert je lijf extra vocht, waardoor je blaas overuren maakt.

6. Hoofdpijn:
Een van de eerste tekenen van zwangerschap kan hoofdpijn zijn, door de veranderingen in je hormoonspiegel. Als je niet zeker weet of je zwanger bent, neem dan voor de zekerheid geen ibuprofen.

7. Rugpijn:
Heb je normaal nooit rugpijn, maar nu ineens een zeurend gevoel in je onderrug? Dit kan komen doordat je gewrichtsbanden oprekken.

8. Kramp:
Dacht je dat zwangerschap je hier van af zou helpen, voelt het nog steeds als PMS. Kramp kan betekenen dat je baarmoeder zich oprekt voor de baby.

9. Cravings:
Kan je ineens alleen nog maar denken aan jus d’orange, geitenkaas of augurken? Of kan je het idee van zalm eten ineens niet meer aan? Veranderende voedselvoorkeuren zijn vaak een van de eerste tekenen van een zwangerschap.

10. Een opgeblazen gevoel:
Zit je broek ineens best wel strak? Dat kan komen door een vertraging van je stofwisseling, een vroeg signaal van zwangerschap.

11. Mood swings: 
Sta je het ene moment te koken van woede omdat je man de jus d’orange is vergeten (JE MOET HET HEBBEN), en kruip je het volgende moment huilend tegen hem aan omdat er een emotionele reclame op tv was? Hevige stemmingswisselingen kunnen betekenen dat je zwanger bent en last hebt van de hormonen.

12. Supersonisch reukvermogen:
Kan je ineens niet meer het vuilnis buiten zetten zonder te moeten kokhalzen? Of ruik je de gebakken koekjes van de buurvrouw vijf huizen verder? Een versterkt reukvermogen zou kunnen betekenen dat je in verwachting bent (en dat jij de komende tijd de vuilniszakken niet hoef te doen).

13. Duizeligheid of flauwtes:
Zwangerschap kan lage bloeddruk of lage bloedsuikers veroorzaken. Zorg ervoor dat je goed eet en drinkt. Voel je je nog steeds soms dizzy? Dan kan dit een signaal zijn.

Je kan het natuurlijk pas echt zeker weten als je de test hebt gedaan. Krijg je een negatief resultaat, maar blijft je ongesteldheid ook uit? Dan kan het te vroeg zijn voor de test. Wacht een paar dagen en doe hem opnieuw.

LEES OOK: Hallo Hollywood? Dit is hoe buiken er echt uit zien tijdens de zwangerschap.